Eclere cu crema de nes,frisca si glazura de ciocolata

de papabundetot in Prajituri, 14 Iun 2013 | 9999 vizualizari

 

Mi-am dorit de multa vreme sa mai fac niste eclere si iata ca in acest weekend am si reusit pana la urma Chiar pot spune ca am avut un weekend productiv si ca am stat mai mult in bucatarie,ceea ce in cazul meu…mi-a facut foarte mult bine si m-a relaxat extrem.Mai facusem si in trecut eclere dar mini nu mari si am vrut sa incerc si asa mai mari cu aspect de cofetarie ca sa il numesc asa

 

INGREDIENTE

Am folosit pentru gogosele:

  • 100 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 200 gr faina
  • 6 oua

crema

  • 400 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 4 linguri faina
  • 100 gr zahar tos
  • 4 zahar vanilat
  • o lingura de ness
  • 3 oua

in plus

  • frisca
  • glazura de ciocolata preparata din ciocolata topita amestecata cu frisca lichida si miere
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de nes,frisca si glazura de ciocolata:

Se pune apa si uleiul la foc si cand incep sa fiarba se adauga faina si se amesteca continuu pana cand compozitia se desprinde de pe peretii oalei. Se lasa apoi la racit si cand s-a racit complet se adauga pe rand cele 6 oua si se amesteca bine dupa fiecare ou adaugat. Compozitia astfel obtinuta am pus-o intr-un pos cu un varf putin ondulat si am format gogosele/bastonase ca sa le spun asa,pe o tava tapetata cu hartie de copt FINO. Le-am dat la cuptor la foc mic pentru aproximativ 40 minute (depinde ce cuptor aveti,eu am aragaz obisnuit).


Pana gogoselele s-au copt am facut crema cu care am umplut eclerele


Am pus la foc laptele,nesul,zaharul,untul si ouale ,am amestecat continuu pana a inceput sa fiarba si apoi am adaugat pe rand cate o lingura de faina pana cand am terminat cu toate 4. Am amestecat repede si cu forta ca sa nu faca cocoloase si apoi am dat crema la racit.


Gogoselele coapte si racite le-am taiat pe lung (inauntru ele sunt goale) am pus in interiorul fiecareia (tot cu posul) crema de nes,si pe margini frisca,am dat fiecare capacel printr-o glazura de ciocolata (ciocolata,grand cucina si miere) si asta a fost tot.


Simplu si gustos.


Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de nes,frisca si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 29 %
239.99 lei
169.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Rocsi 1

14.06.2013, 20:47

Sunr preferatele mele eclerele

Gabriela T 1

15.06.2013, 00:21

MotanLaOale 1

15.06.2013, 18:12

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert gogosi de post
  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

de RODIMUR 7

ieri la 19:01

Placinta cu foi de cartofi, sunca si branza

de Rocsi 9

ieri la 18:34

Ciorba rapida de salau

pe 24.11 la 23:57

Tort Unicorn

pe 24.11 la 16:32

Tort pentru 2 aniversari

pe 24.11 la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Boema