Eclere cu crema de vanilie

de Lavinia in Prajituri, 15 Noi 2012 | 23681 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 100 g unt
  • 250 ml apa
  • 175 g faina
  • 1 lingurita sare
  • vanilie
  • 4 oua
  • Crema:
  • 700 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri faina
  • 150 g zahar
  • 2 albusuri batute spuma
  • esenta de vanilie/zahar vanilat
  • 50 ml frisca lichida
  • 150 ml frisca batuta
  • Glazura
  • 120 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
  • 10 g unt
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie:

Punem apa la fiert cu sarea. Cand incepe sa fiarba adaugam untul si vanilia si amestecam pana se topeste. Mai lasam sa dea un clocot iar apoi adaugam faina si amestecam pana se omogenizeaza. Cand compozitia este calduta se adauga ouale, rand pe rand. Formati eclere potrivit de mari cu ajutorul unui posh sau o punga taiata in capat si dati la cuptor pana devin aurii.

Crema:

Puneti laptele la fiert, bateti galbenusurile bine cu zaharul si faina, adaugati treptat din laptele fiert si o puneti pe foc pana se ingroasa. Dupa ce o luati de pe foc adaugati frisca lichida, albusurile batute spuma si vanilia.

Asamblare:

Taieti capacelele la fiecare ecler, umpleti cu un strat potrivit de crema si unul de frisca. Dati capacelele prin ciocolata topita.

Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de cocos