Eclere cu crema de vanilie

de katty in Dulciuri, 3 Mai 2016 | 2056 vizualizari

 

Retete de Pasti
Preferatele noastre, dar si ale musafirilor, dupa cum s-a dovedit.

 

INGREDIENTE

  • Pentru coji:
    • 200 ml lapte
    • 125 gr faina
    • 100 gr unt
    • un praf de sare
    • 1 lingura zahar
    • 4 oua
    Pentru crema:
    • 3 galbenusuri
    • 2 plicuri budinca de vanilie premium
    • 700 ml lapte
    • 150 gr zahar
    • 100 gr unt
    • 150 frisca lichida
    Pentru glazura:
    • 120 gr ciocolata neagra
    • 2 linguri frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie:

Incepem cu pregatirea cojilor. Intr-o craticioara punem untul, laptele, zaharul si sarea. Amestecam pana la primul clocot, apoi turnam faina in ploaie, tragem cratita de pe foc si amestecam energic.Lasam compozitia sa se racoreasca, apoi adaugam cate un ou, pe rand, amestecand pana se omogenizeaza bine. Cu un pos cu capat simplu sau spritat asezam compozitia in gramajoare mici, pastrand loc intre ele, intr-o tava, pe hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit, mai intai la 180 grade C pentru 5 minute, apoi la 160 grade C pana se rumenesc. Scoatem tava si lasam cojile la racit.

Pentru crema de vanile punem galbenusurile cu un praf de sare si zaharul intr-o cratita cu fund dublu si amestecam pana se albeste si isi mareste volumul. Separat dizolvam praful de budinca in putin lapte rece, amestecand sa nu se faca cocoloase. Turnam amestecul cu budinca peste oua, apoi restul de lapte caldut, amestecand continuu. Punem vasul la foc mic si amestecam continuu pana compozitia se ingroase si incepe sa fiarba.


Dam jos vasul, punem untul si amestecam energic. Lasam vasul sa se raceasca, amestecand ocazional. Cand crema este racita o amestecam cu frisca batuta spuma tare. Cu un cutit ascutit taiem pe o parte cojile si le umplem cu crema de vanilie cu ajutorul unui pos. Dam prajiturile la rece pana pregatim glazura. Pentru glazura rupem ciocolata bucati si o punem intr-o craticioara la foc mic impreuna cu frisca lichida. Amestecam pana ciocolata se topeste. Dam jos vasul, o lasam sa se racoreasca usor, apoi glazuram cu o pensula partea de deasupra a eclerelor, in 2 sau mai multe straturi. Lasam prajiturile la rece pana in momentul servirii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

simona72 1

04.05.2016, 08:49

MotanLaOale 1

04.05.2016, 08:58

marcela1979 1

04.05.2016, 14:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si jeleu de visine