Eclere cu cremă de vanilie şi căpşuni

de diaconta in Prajituri, 25 Feb 2013 | 2464 vizualizari

 

Este prima oară când fac eclere,aşa că n-am fost prea mulţumită de rezultat.Va trebui să mai lucrez puţin la reţetă.Gustul a fost mulţumitor dar m-au dezamăgit ca şi aspect.

 

INGREDIENTE

  • Pentru eclere:
  • 250g faina
  • 100 g unt
  • 100 ml ulei
  • 500 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • 5 oua
  • sare
  • Pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 200 g unt
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Pentru ornat:
  • 400 ml frisca naturala 32% grasime
  • 1 lingura zahar pudra
  • Capsuni
  • Zahar pudra de presarat deasupra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu cremă de vanilie şi căpşuni:

Am pregatit mai întâi cojile de eclere.


Am pus sa fiarba apa,untul,uleiul,zaharul si sarea.


Când a început sa fiarba,am adaugat toata faina odata,amestecând energic cu un tel câteva minute.


Am lasat sa se raceasca putin,apoi am adaugat pe rând ouale,amestecând bine dupa fiecare.


Am pus cu ajutorul unui poş compozitia într-o tava tapetata cu hârtie de copt.Am facut forme lunguiete sau rotunde.Mi-au placut mai mult cele rotunde cum au iesit.


Am pus tava în cuptorul preîncalzit,primele 10 minute la foc mai iute,apoi am redus focul si am mai lasat 15 minute.


Dupa ce s-au copt ,le-am lasat sa se raceasca si am pregatit crema.


Am mixat galbenusurile cu zaharul,am adaugat putin lapte.Am pus si amidonul,apoi aromele.


Am încalzit laptele si l-am pus peste crema de galbenusuri.


Am transferat amestecul într-o cratita la foc mic.


Am amestecat cu telul tot timpul,pâna s-a îngrosat si a avut consistenta unei budinci.


Am pus untul si am amestecat pâna s-a topit.


Dupa ce s-a racit putin am pus-o la frigider.


Nu prea stiu din care motive a cam refuzat sa se întareasca.


Am mixat frisca cu o lingura de zahar pudra fiind o frisca neîndulcita.


Am taiat cate un capac eclerelor,am pus crema,frisca si bucati de capşuni.


Le-am lasat la rece cam o ora.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu cremă de vanilie şi căpşuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

Panacris 1

17.03.2014, 07:41

Lia_ 1

22.04.2014, 09:30

favooo ...ce bine arataaa

babi5 1

27.11.2014, 10:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de prajituri cu ciocolata,trufe si rom