Eclere cu cremă de vanilie şi căpşuni

de diaconta in Prajituri, 25 Feb 2013 | 4631 vizualizari

 

Este prima oară când fac eclere,aşa că n-am fost prea mulţumită de rezultat.Va trebui să mai lucrez puţin la reţetă.Gustul a fost mulţumitor dar m-au dezamăgit ca şi aspect.

 

INGREDIENTE

  • Pentru eclere:
  • 250g faina
  • 100 g unt
  • 100 ml ulei
  • 500 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • 5 oua
  • sare
  • Pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 200 g unt
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Pentru ornat:
  • 400 ml frisca naturala 32% grasime
  • 1 lingura zahar pudra
  • Capsuni
  • Zahar pudra de presarat deasupra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu cremă de vanilie şi căpşuni:

Am pregatit mai întâi cojile de eclere.

Am pus sa fiarba apa,untul,uleiul,zaharul si sarea.

Când a început sa fiarba,am adaugat toata faina odata,amestecând energic cu un tel câteva minute.

Am lasat sa se raceasca putin,apoi am adaugat pe rând ouale,amestecând bine dupa fiecare.

Am pus cu ajutorul unui poş compozitia într-o tava tapetata cu hârtie de copt.Am facut forme lunguiete sau rotunde.Mi-au placut mai mult cele rotunde cum au iesit.

Am pus tava în cuptorul preîncalzit,primele 10 minute la foc mai iute,apoi am redus focul si am mai lasat 15 minute.

Dupa ce s-au copt ,le-am lasat sa se raceasca si am pregatit crema.

Am mixat galbenusurile cu zaharul,am adaugat putin lapte.Am pus si amidonul,apoi aromele.

Am încalzit laptele si l-am pus peste crema de galbenusuri.

Am transferat amestecul într-o cratita la foc mic.

Am amestecat cu telul tot timpul,pâna s-a îngrosat si a avut consistenta unei budinci.

Am pus untul  si am amestecat pâna s-a topit.

Dupa ce s-a racit putin am pus-o la frigider.

Nu prea stiu din care motive a cam refuzat sa se întareasca.

Am mixat frisca cu o lingura de zahar pudra fiind o frisca neîndulcita.

Am taiat cate un capac eclerelor,am pus crema,frisca si bucati de capşuni.

Le-am lasat la rece  cam o ora.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu cremă de vanilie şi căpşuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de patiserie