Floare de cais

de Xandrinne in Prajituri, 23 Aug 2011 | 5192 vizualizari

 

Reteta o am de la o prietena de-a mea, Simona, mami de Mihnea.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 pachete praf de budinca de capsuni/zmeura
  • 5 linguri de faina
  • 1 praf de copt, un praf de sare
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri amidon/faina
  • 200 ml lapte
  • 200 ml frisca
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 1 cana zahar
  • 150 g nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floare de cais:

Mai intai am pregatit blatul. Albusurile le-am batut spuma cu zaharul si praful de sare. Am adaugat mai apoi galbenusurile, unul cate unul si faina, impreuna cu budinca si praful de copt, in ploaie. Faina (cernuta) am incorporat-o usor, amestecand cu lingura de lemn, de jos in sus. Am turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si am introdus-o in cuptor (preincalzit, 180 grade) pentru 30-35 minute.



Cele 4 galbenusuri le-am mixat impreuna cu zaharul si faina (amidon, daca aveti), peste ele am turnat in fir subtire si laptele, dupa care le-am pus pe baie de aburi, amestecand mereu, pana s-a ingrosat compozitia, ca o budinca. In crema rece am incorporat frisca, batuta bine.



Dupa ce s-a copt blatul, l-am scos pe un suport sa se racoreasca. Peste blat am turnat crema. Peste crema am pus bezeaua, pregatita tot pe baie de aburi: albusurile batute cu zaharul, si mai apoi adaugata nuca de cocos. Eu am cam exagerat cu amestecatul si mi s-a lasat bezeaua. Am dat prajitura putin la rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Floare de cais" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Bucataras Medi 1

24.08.2011, 20:10

frumoasa si gustoasa................

mirela0911 1

24.08.2011, 20:22

ce buuuunaaaaaa

Xandrinne 1

24.08.2011, 20:49

Va multumesc! A fost excelenta!!
P.S. Onesta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Savarine