Eclere cu crema de vaniliesi frisca

de loredanaaa in Prajituri, 11 Iul 2013 | 2603 vizualizari

 

Am zis hai sa incerc si eclere, de mult le aveam in cap dar nu ma gandeam ca vor iesi asa bune .Poate nu arata asa bine la aspect ca n-am avut forma dar pentru inceput sunt bune si asa.

 

INGREDIENTE

  • 120 ml de ulei
  • 200 ml de apa
  • 1 praf de sare
  • 125 grame de faina
  • 4 oua
  • crema de vanilie (http://www.bucataras.ro/galerie/crema-de-vanilie-231745-46765.html)
  • frisca
  • 1 ciocolata
  • cateva linguri de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vaniliesi frisca:

Intr-o cratita puneti uleiul, apa si sarea si le dati la foc pana incepe sa clocoteasca. Cand incepe sa clocoteasca adaugati faina amestecand bine cu telul pana se desfac bine cocoloasele si devine ca o mamaliga mai consistenta.


Se lasa sa se raceasca pana la temperatura camerei, apoi se adauga cate 1 ou, amestecand bine dupa primul ou cu mixerul ca sa se incorporeze bine in aluat, apoi urmatorul amestecand bine si tot asa pana la cele 4. Daca aluatul cere inca un ou mai adaugati inca unul astfel incat sa iasa o compozitie cremoasa.


Incingeti foarte bine cuptorul la 210 grade Celsius, ventilat, daca aveti cuptor fara ventilatie il dati la 220 de grade. Din aluat formati eclere lungi, cu ajutorul posului (eu n-am avut asa ca am facut cu punga). Atentie ca eclerele vor creste foarte mult la copt, asa ca lasati loc suficient intre ele si pe largime, faceti bastonase lungi cam de 9-10 cm sau cat de lungi doriti.


Puneti tava in cuptor incins pe partea superioara si nu deschideti usa cuptorului in primele 10-15 minute.


Dupa ce au crescut si s-au si rumenit deschideti cuptorul si mutati tava in jumatatea inferioara, reduceti temperatura la 170 de grade Celsius. Se coc alte 15-20 de minute, pana cand eclerele vor fi bine uscate in interior, fara urma de aluat cleios.


Se taie eclerele pe lungime incet si le umpleti cu crema de vanilie si frisca.


Le impreunati si le ungeti cu ciocolata (pe care ati topit-o cu un pic de lapte)


Mi-au iesit eclere cu coaja fina si uscata, le dati in frigider dupa care se vor inmuia.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vaniliesi frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

loredanaaa 1

11.07.2013, 23:45

multumesc merisor, iri,motan,andrea,gaby,diaconta,laurenta,rocsi,jolygina

loredanaaa 1

11.07.2013, 23:47

iti dau iri

loredanaaa 1

11.07.2013, 23:50

diacona cand faci sa-mi dai si mie ca tare mai imi plac

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Iahnie de fasole
  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

  • 28

    S

  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ghiveci de legume

ieri la 20:42

Desert pacinta cu foi si crema de portocale

de RuxyRux 9

ieri la 20:30

Salata de sfecla rosie cu hrean si otet

de Ina 7

ieri la 18:26

Aluat foietaj de casa

de Ancutsa 6

pe 29.11 la 22:36

RETETA RECOMANDATA
Eclere mini cu crema de vanilie si zmeura