Eierspatzle cu ficat de pui si legume

de adriana65 in Ficat, 16 Mai 2012 | 2201 vizualizari

 

Eierspatzle sunt paste făinoase cu ouă de origine bavareză, dar sunt foarte folosite atât în Germania cât şi în Austria şi Ungaria. La noi se găsesc la Lidl sau în magazinele Cora, unde au apărut de curând. Se pot folosi în supe sau cu diferite brânzeturi ori sosuri.

 

INGREDIENTE

  • 400 g Spatzle
  • 300 g ficat de pui
  • 4 fire de ceapă verde
  • 200 g mix legume mexicane
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 15 g + 10 g unt
  • 1/2 linguriţă oregano
  • piper
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eierspatzle cu ficat de pui si legume:

Se fierb Spatzle în 3 litri de apă cu sare aproximativ 15 minute. Se scurge apa, se pun 15 g unt, se amestecă şi se păstrează la cald în vasul în care au fiert acoperit.


Ficatul de pui spălat şi curăţat de pieliţe se prăjeşte într-o tigaie încăpătoare în uleiul încins. Când este aproape gata se adaugă ceapa verde tăiată rondele, amestecând mereu până se înmoaie. Se potriveşte de sare şi piper.


Legumele se fierb 10 minute în apă cu puţină sare şi 10 g unt. La sfârşit se adaugă oregano.


Si cam atât. Se servesc aranjate frumos în farfurie: Spatzle, legume şi deasupra ficăţei. Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eierspatzle cu ficat de pui si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

adriana65 1

17.05.2012, 21:09

mamaieelena 1

18.05.2012, 07:53

Sim0na 1

18.05.2012, 22:38

Tare bun trebuie a fie...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Verine de spuma de ficat cu fructe