Empanadas cu legume si piept de pui

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 14 Ian 2013 | 2925 vizualizari

 

Reteta preluata de pe blogul dragei noastre Paula(Poliana):X...o reteta minunata! Eu am schimbat doar umplutura, dar si asa, am fost mai mult decat multumita de empanadele rezultate!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 90 g unt
  • 30 g untura
  • 3 linguri apa rece
  • 1 lingurita zahar
  • 1 ou
  • jumatate lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 1 piept de pui
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa mare
  • patrunjel uscat
  • sare
  • piper
  • ulei pentru calit
  • Pentru uns deasupra:
  • 1 ou
  • 1 lingura lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Empanadas cu legume si piept de pui:

Cernem faina intr-un vas, facem o gropita in mijloc si punem untul taiat cubulete, untura, sarea, zaharul si oul.


Amestecam cu varfurile degetelor pana cand obtinem un aluat omogen.


La final adaugam apa rece de la frigider si mai framantam putin pana cand s-a incorporat complet.


Dam apoi aluatul la rece pentru o ora(eu l-am lasat cu 20 de minute in plus, dar nu a patit absolut nimic).


Curatam ceapa, o tocam marunt, iar ardeiul(spalat in prealabil) il taiem fasii.


Intr-o tigaie punem ceapa la calit in putin ulei.


Dupa ce s-a inmuiat putin adaugam ardeiul, putina sare si lasam legumele la calit pana se inmoaie bine.


Dupa ce ardeiul si ceapa s-au calit, scurgem uleiul si punem legumele intr-un vas.


Tot in aceasi tigaie punem putin ulei si calim pieptul de pui taiat cubulete.


Cand pieptul de pui s-a facut il scurgem si pe acesta de apa lasata, il punem peste legume, asezonam cu sare si piper dupa gust, adaugam putin patrunjel uscat, omogenizam si lasam la racit.


Scoatem aluatul de la rece si intindem o foaie subtire de 2-3mm grosime, din care decupam cercuri cu diametru de aproximativ 10cm.


Pe fiecare cerc punem o lingura de compozitie, apoi pliem aluatul si apasam bine pe margini cu o furculita. Procedam la fel pana terminam tot aluatul.


Punem toate placintelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu oul batut cu lapte si le coacem pana se rumenesc bine deasupra.


Le servim ca atare sau cu putina smantana.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Empanadas cu legume si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (33)

mamaieelena 1

16.01.2013, 10:00

frumos arata

Sim0na 1

16.01.2013, 12:48

foarte bine arata!

babi5 1

22.08.2013, 10:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!