Empanadas cu pui si pasta de avocado

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 2 Mar 2014 | 10253 vizualizari

 

Reteta de aluat am luat-o de la Paula (Poliana/Enjoy Dessert)!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 120 g unt
  • 3 lg apa rece
  • 1 ou
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 100 g ciuperci taiate marunt
  • sare
  • piper
  • ulei
  • Pasta de avocado:
  • 2 avocado
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 1 ceapa rosie
  • 1 rosie
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
  • In plus:
  • 1 oua
  • 1 praf de sare
  • susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Empanadas cu pui si pasta de avocado:

Aluat:

Cernem faina intr-un vas, facem o gropita in mijloc si punem untul taiat cubulete, untura, sarea, zaharul si oul. Amestecam cu varfurile degetelor pana cand obtinem un aluat omogen.La final adaugam apa rece de la frigider si mai framantam putin pana cand s-a incorporat complet. Dam apoi aluatul la rece pentru o ora(eu l-am lasat cu 20 de minute in plus, dar nu a patit absolut nimic).

Umplutura:

Curatam ceapa, o taiem marunt, iar morcovul il dam pe razatoare. Intr-o tigaie punem ceapa la calit in putin ulei. Dupa ce s-a inmuiat adaugam morcovul, putina sare si lasam legumele la calit pana se inmoaie bine. Adaugam apoi ciupercile (scurse in prealabil), mai lasam 1-2 minute pe foc apoi dam de-o parte.

Punem putin ulei in alta tigaie, apoi adaugam pieptul de pui taiat cubulete si il rumenim usor. Cand pieptul de pui s-a facut il scurgem de apa lasata, il punem peste legume, asezonam cu sare si piper dupa gust si lasam sa se raceasca.

Pasta de avocado:

Curatam ceapa, o taiem marunt, apoi spalam rosia, si o taiem cubulete micute. Taiem fiecare avocado in doua, scoatem samburele, apoi scoatem miezul cu ajutorul unei linguri. Miezul de la avocado se pune in vasul de la blender, adaugam ceapa si rosia, zeama de lamaie, uleiul de masline, sare si piper dupa gust si incepem sa mixam bine pana obtinem o pasta fina. O dam la frigider pana terminam de facut empanadele.

Preparare:

Scoatem aluatul de la rece si intindem o foaie subtire din care decupam cercuri cu diametru de aproximativ 10cm.

Pe fiecare cerc punem o lingura de compozitie, apoi pliem aluatul si apasam bine pe margini cu o furculita. Procedam la fel pana terminam tot aluatul.

Punem toate placintelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu oul batut cu lapte si le coacem pana se rumenesc bine deasupra.

Le servim cu pasta de avocado.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Empanadas cu pui si pasta de avocado" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pasta de avocado cu branza si masline