Enchilada vegetariana la tigaie cu dovleac si fasole neagra

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 25 Noi 2016 | 1163 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 lingurite ulei de masline
  • 500 grame dovleac, curatat de coaja si taiat cuburi
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa alba de marime medie, tocata
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 1/2 chili, tocat
  • 1 lingurita cumin
  • 1 lingurita pudra de chili
  • 400 grame fasole neagra, fiarta
  • 6 tortilla (eu am folosit 3 integrale si 3 cu rosii)
  • 900 ml sos pentru enchiladas (reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/sos-pentru-enchiladas-80029.html)
  • 50 grame branza Gouda (poate fi inlocuita cu cascaval)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Enchilada vegetariana la tigaie cu dovleac si fasole neagra:

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare, potrivita si pentru cuptor. Se calesc ceapa, chili-ul si usturoiul 2-3 minute, pana se inmoaie. Se adauga apoi dovleacul, impreuna cu sare, piper, cumin si pudra de chili.


Se gatesc 10-13 minute, amestecand frecvent.


Intre timp, se taie tortillas in fasii lungi si nu foarte subtiri. Se adauga in tigaie, impreuna cu fasolea si sosul pentru echiladas.


Se amesteca bine, se adauga jumatatea din cantitatea de branza si se amesteca din nou. Se lasa cateva minute, apoi se presara restul de branza deasupra.


Optional, se poate coace la cuptor, pe raftul superior cateva minute, pana cand branza s-a topit si a devenit aurie.


Delicioasa cu smantana, avocado, frunze de coriandru si sos picant.

 

TIPS-URI

1

Delicioasa si la micul dejun servita cu ou ochi si avocado.

Daca ti-a placut reteta noastra "Enchilada vegetariana la tigaie cu dovleac si fasole neagra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Camelya 1

25.11.2016, 18:35

Super!

Bunica 1

25.11.2016, 21:07

Ina 1

26.11.2016, 17:41

de probat; pare pe placul amandurora

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rosii umplute cu friptura

de Lau 9

ieri la 20:57

Desert tort cu lemon curd

de Lau 9

ieri la 20:36

Desert chec din galbenusuri

de Lau 9

ieri la 20:11

RETETA RECOMANDATA
Dovleac si cartof picant, la cuptor