Ardei umpluti cu orez

de radu_popovici in Mancaruri de legume, 21 Feb 2012 | 6719 vizualizari

 

Orezul este unul dintre ingredientele de baza pentru prepararea umpluturilor pentru legume. Ardeii, rosiile, vinetele umplute etc. sunt la ordinea zilei in multe bucatarii din lumea intreaga.
Va propun o varianta proprie de ardei umpluti, plina de culoare, aromata si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 3 ardei mari, de dimensiuni similare si de culori diferite (rosu, verde, portocaliu sau galben)
  • 3 linguri de ulei de orez
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1 morcov, ras
  • 12 ciupercute, tocate
  • 2 plicuri cu orez “Riso Scotti” Prefiert Easy Cook
  • 100 g branza telemea, taiata cubulete
  • 2-3 linguri de stafide negre
  • 2-3 linguri de migdale
  • 1 lingurita de curry
  • 1/2 legatura de marar, tocat
  • sare
  • piper negru, proaspat macinat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu orez:

 Se fierbe orezul conform indicatiilor de pe ambalaj.

 Se incinge cuptorul la 190 °C. Se unge cu ulei o tava de copt, sau un platou ceramic. Se taie ardeii in jumatate, pe lungime (prin codita), si se curata de cotoare.

 Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare. Se adauga ceapa, se sareaza si se prajeste la foc mic timp de 5 minute, sau pana ce se inmoaie. Se adauga usturoi si se continua 1-2 minute. Se adauga curry si se amesteca. Se adauga ciupercile si morcovul si se soteaza, la foc mediu-iute, circa 3-4 minute, pana se inmoaie.

 Se adauga orezul fiert, migdalele, branza, stafidele si mararul. Se amesteca si se asezoneaza. Se umplu jumatatile de ardei cu mixtura de orez, se stropesc cu restul de ulei si se coc 20 de minute, sau pana ce ardeii sunt fragezi, iar topping-ul este si el rumenit.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

MIUTA 1

22.02.2012, 17:33

Foarte buni

gaby_gabytza 1

23.02.2012, 10:21

radu_popovici 1

26.02.2012, 07:23

Multumesc tuturor pentru vizita si pentru aprecieri. Daca aveti intrebari legate de reteta, sunt bucuros sa va raspund.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez prajit cu ou – varianta in stilul teppanyaki