Ardei umpluti cu orez

de radu_popovici in Mancaruri de legume, 21 Feb 2012 | 2982 vizualizari

 

Orezul este unul dintre ingredientele de baza pentru prepararea umpluturilor pentru legume. Ardeii, rosiile, vinetele umplute etc. sunt la ordinea zilei in multe bucatarii din lumea intreaga.
Va propun o varianta proprie de ardei umpluti, plina de culoare, aromata si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 3 ardei mari, de dimensiuni similare si de culori diferite (rosu, verde, portocaliu sau galben)
  • 3 linguri de ulei de orez
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1 morcov, ras
  • 12 ciupercute, tocate
  • 2 plicuri cu orez “Riso Scotti” Prefiert Easy Cook
  • 100 g branza telemea, taiata cubulete
  • 2-3 linguri de stafide negre
  • 2-3 linguri de migdale
  • 1 lingurita de curry
  • 1/2 legatura de marar, tocat
  • sare
  • piper negru, proaspat macinat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu orez:

Se fierbe orezul conform indicatiilor de pe ambalaj.


Se incinge cuptorul la 190 °C. Se unge cu ulei o tava de copt, sau un platou ceramic. Se taie ardeii in jumatate, pe lungime (prin codita), si se curata de cotoare.


Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare. Se adauga ceapa, se sareaza si se prajeste la foc mic timp de 5 minute, sau pana ce se inmoaie. Se adauga usturoi si se continua 1-2 minute. Se adauga curry si se amesteca. Se adauga ciupercile si morcovul si se soteaza, la foc mediu-iute, circa 3-4 minute, pana se inmoaie.


Se adauga orezul fiert, migdalele, branza, stafidele si mararul. Se amesteca si se asezoneaza. Se umplu jumatatile de ardei cu mixtura de orez, se stropesc cu restul de ulei si se coc 20 de minute, sau pana ce ardeii sunt fragezi, iar topping-ul este si el rumenit.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

MIUTA 1

22.02.2012, 17:33

Foarte buni

gaby_gabytza 1

23.02.2012, 10:21

radu_popovici 1

26.02.2012, 07:23

Multumesc tuturor pentru vizita si pentru aprecieri. Daca aveti intrebari legate de reteta, sunt bucuros sa va raspund.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de paste, cu șuncă și maioneză

de RODIMUR 5

ieri la 22:43

Baclava

ieri la 21:18

Flan (budinca) pariziana

ieri la 20:41

Cartofi aromatizați, la cuptor

de RODIMUR 5

ieri la 20:20

RETETA RECOMANDATA
Stevie cu orez