Ardei umpluti cu orez

de radu_popovici in Mancaruri de legume, 21 Feb 2012 | 2390 vizualizari

 

Orezul este unul dintre ingredientele de baza pentru prepararea umpluturilor pentru legume. Ardeii, rosiile, vinetele umplute etc. sunt la ordinea zilei in multe bucatarii din lumea intreaga.
Va propun o varianta proprie de ardei umpluti, plina de culoare, aromata si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 3 ardei mari, de dimensiuni similare si de culori diferite (rosu, verde, portocaliu sau galben)
  • 3 linguri de ulei de orez
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1 morcov, ras
  • 12 ciupercute, tocate
  • 2 plicuri cu orez “Riso Scotti” Prefiert Easy Cook
  • 100 g branza telemea, taiata cubulete
  • 2-3 linguri de stafide negre
  • 2-3 linguri de migdale
  • 1 lingurita de curry
  • 1/2 legatura de marar, tocat
  • sare
  • piper negru, proaspat macinat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu orez:

Se fierbe orezul conform indicatiilor de pe ambalaj.


Se incinge cuptorul la 190 °C. Se unge cu ulei o tava de copt, sau un platou ceramic. Se taie ardeii in jumatate, pe lungime (prin codita), si se curata de cotoare.


Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare. Se adauga ceapa, se sareaza si se prajeste la foc mic timp de 5 minute, sau pana ce se inmoaie. Se adauga usturoi si se continua 1-2 minute. Se adauga curry si se amesteca. Se adauga ciupercile si morcovul si se soteaza, la foc mediu-iute, circa 3-4 minute, pana se inmoaie.


Se adauga orezul fiert, migdalele, branza, stafidele si mararul. Se amesteca si se asezoneaza. Se umplu jumatatile de ardei cu mixtura de orez, se stropesc cu restul de ulei si se coc 20 de minute, sau pana ce ardeii sunt fragezi, iar topping-ul este si el rumenit.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

MIUTA 1

22.02.2012, 17:33

Foarte buni

gaby_gabytza 1

23.02.2012, 10:21

radu_popovici 1

26.02.2012, 07:23

Multumesc tuturor pentru vizita si pentru aprecieri. Daca aveti intrebari legate de reteta, sunt bucuros sa va raspund.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Orez prajit cu omleta si legume