Escalop cu sos de rosii

de Miha in Vita, 26 Mar 2010 | 7028 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g pulpa de vitel
  • 2 linguri faina
  • sare si piper
  • boia de ardei
  • Pentru sos:
  • 300 ml suc de rosii
  • 5 catei usturoi
  • 200 ml supa de vita
  • 50 ml vin alb
  • 50 g unt
  • sare si piper
  • patrunjel verde
  • busuioc
  • oregano
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop cu sos de rosii:

Carnea se taie felii, apoi se bate cu ciocanul ca pentru snitele.

Faina o amestecam cu sare, piper si boia de ardei. Prin acest amestec tavalim bucatile de carne, pe care le prajim pe ambele parti in cateva linguri de ulei de masline.

Se scoate carnea si se pastreaza calda pe o farfurie.

Topim untul intr-o tigaie, apoi adaugam usturoiul taiat in 4 si-l prajim usor. Se adauga supa de carne, vinul si sucul de rosii. Condimentam dupa gust cu sare, piper, busuioc si oregano. Adaugam bucatile de carne si fierbem pana incepe sa se ingroase sosul.

Daca bucatile de carne sunt inca tari se mai adauga putina supa sau apa si se inabusa pana se inmoaie.

Se serveste cald, presarat cu patrunjel si garnitura de cartofi piure.

 

TIPS-URI

1

ca garnitura se poate folosi si orez sau sote de legume

2

dupa preferinta, se poate adauga si ceapa

3

sucul de rosii se poate inlocui cu rosii proaspete

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

ionix 1

31.03.2010, 17:33

delicioooooos

mihaelar63 1

12.04.2010, 08:07

grozav imi place mult escalopul dar am grija sa -l prepar cand sunt singura acasa , sotului ii place sa ciupeasca carnita cand e doar prajita in faina

Miha 1

12.04.2010, 11:17

Si nu-i dai cu lingura peste degete?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoşari cu conopidă, în oţet

de Ancutsa 5

ieri la 21:15

Gogoşari şi ardei umpluţi cu varză asortată

de Ancutsa 5

ieri la 20:41

Gem de struguri

de Lau 9

ieri la 20:31

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Mititei sau mici la gratar