Escalop cu sos de rosii

de Miha in Vita, 26 Mar 2010 | 8972 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g pulpa de vitel
  • 2 linguri faina
  • sare si piper
  • boia de ardei
  • Pentru sos:
  • 300 ml suc de rosii
  • 5 catei usturoi
  • 200 ml supa de vita
  • 50 ml vin alb
  • 50 g unt
  • sare si piper
  • patrunjel verde
  • busuioc
  • oregano
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop cu sos de rosii:

Carnea se taie felii, apoi se bate cu ciocanul ca pentru snitele.


Faina o amestecam cu sare, piper si boia de ardei. Prin acest amestec tavalim bucatile de carne, pe care le prajim pe ambele parti in cateva linguri de ulei de masline.


Se scoate carnea si se pastreaza calda pe o farfurie.


Topim untul intr-o tigaie, apoi adaugam usturoiul taiat in 4 si-l prajim usor. Se adauga supa de carne, vinul si sucul de rosii. Condimentam dupa gust cu sare, piper, busuioc si oregano. Adaugam bucatile de carne si fierbem pana incepe sa se ingroase sosul.


Daca bucatile de carne sunt inca tari se mai adauga putina supa sau apa si se inabusa pana se inmoaie.


Se serveste cald, presarat cu patrunjel si garnitura de cartofi piure.

TIPS-URI

1

ca garnitura se poate folosi si orez sau sote de legume

2

dupa preferinta, se poate adauga si ceapa

3

sucul de rosii se poate inlocui cu rosii proaspete

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

ionix 1

31.03.2010, 17:33

delicioooooos

mihaelar63 1

12.04.2010, 08:07

grozav imi place mult escalopul dar am grija sa -l prepar cand sunt singura acasa , sotului ii place sa ciupeasca carnita cand e doar prajita in faina

Miha 1

12.04.2010, 11:17

Si nu-i dai cu lingura peste degete?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

10381 puncte

mirela0911

10218 puncte

MotanLaOale

8206 puncte

Lau

Lau 9

7251 puncte

Rocsi

4412 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert gogosi pufoase cu lingura
  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura cu mere

de RuxyRux 9

ieri la 22:39

Chiftele de pui cu dovleac copt

de Lau 9

ieri la 20:52

SHAKSUKA

ieri la 09:50

RETETA RECOMANDATA
"Daoud Pasha"- Chiftelute la cuptor cu sos de rosii