Escalop Zingara

de Lia_ in Porc, 3 Oct 2013 | 16400 vizualizari

 

Este un fel de mancare pe care l-am gustat doar la restaurant. Nu este nici o filosofie sa il prepari. Noua ne-a placut. Reteta am luat-o de pe e-retete.ro

 

INGREDIENTE

  • 500 gr pulpa de porc (sau cotlet de porc) ori vita
  • 200 gr ciuperci champignon
  • 100 gr sunca (am folosit sunca Praga, usor afumata)
  • 1 ceapa
  • 30 ml vin rosu sec
  • 3 rosii din conserva (+3 linguri suc de pe ele)
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/4 lingurita boia iute
  • 1/4 legatura patrunjel (tarhon pentru vita)
  • 1 catel mare de usturoi
  • 2 linguri faina alba
  • 3 linguri ulei
  • sare, piper negru
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop Zingara:

Pulpa de porc se taie, perpendicular pe fibra, felii de 1 cm.
Se bat usor feliile cu ciocanul de snitele.
Intr-o tigaie larga se incinge uleiul si se prajeste carnea pe ambele parti, pana se rumeneste usor.
Se presara cu piper si putina sare in timp ce o prajiti.
Se scoate carnea pe o farfurie sub capac.
In grasimea ramasa se prajeste sunca taiata fasiute, pana se rumeneste.
Se scoate in farfurie.
In grasimea ramasa se prajesc ciupercile taiate felii, pana se rumenesc usor.
Nu inghesuiti ciupercile in tigaie, daca e necesar prajiti-le in doua ture.
Presarati ciupercile cu sare si piper negru in timp ce la prajiti.
Se scot ciupercile alaturi de sunca.
In grasimea ramasa (daca nu mai e grasime in tigaie, adaugati 2 linguri de ulei), caliti ceapa tocata foarte marunt, pana se inmoaie.
Se stinge ceapa cu vin si se fierbe pana se evapora, cca 30 secunde.
Se adauga rosiile (si sucul de pe ele) facute piure in blender.
Se caleste sosul de rosii inca 2-3 minute, pana scade un pic.
Se adauga boiaua, cimbrul si dafinul. Se amesteca bine.
Se pune carnea in tigaie, in sosul de rosii. Se acopera cu 500 ml apa. Se condimenteaza cu sare dupa gust.
Se aduce la fierbere si apoi se fierbe, la foc mediu spre mic, cu capac timp de 1 ora si 10 minute.
In acest timp sosul va scadea si la final se va ingrosa un pic.
Dupa acest timp, carnea trebuie sa fie foarte bine facuta, sa se rupa usor cu furculita.
Daca cumva sosul scade prea repede, picurati putina apa fierbinte.
Se adauga ciupercile si sunca peste carne.
Se adauga patrunjelul tocat impreuna cu usturoiul strivit.
Se lasa sa mai fiarba 5 minute impreuna.

TIPS-URI

1

Noi l-am mancat cu o garnitura din orez la abur si salata de vara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop Zingara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Lia_ 1

04.10.2013, 06:44

pupicei maruntei pt fete dragi

laura_n 1

04.10.2013, 14:44

demential, fix pe gustul meu

Corinuta 1

04.10.2013, 15:35

grozav de bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Escalop de porc cu ghiveci de legume