Escalop Zingara

de Lia_ in Porc, 3 Oct 2013 | 5912 vizualizari

 

Este un fel de mancare pe care l-am gustat doar la restaurant. Nu este nici o filosofie sa il prepari. Noua ne-a placut. Reteta am luat-o de pe e-retete.ro

 

INGREDIENTE

  • 500 gr pulpa de porc (sau cotlet de porc) ori vita
  • 200 gr ciuperci champignon
  • 100 gr sunca (am folosit sunca Praga, usor afumata)
  • 1 ceapa
  • 30 ml vin rosu sec
  • 3 rosii din conserva (+3 linguri suc de pe ele)
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/4 lingurita boia iute
  • 1/4 legatura patrunjel (tarhon pentru vita)
  • 1 catel mare de usturoi
  • 2 linguri faina alba
  • 3 linguri ulei
  • sare, piper negru
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop Zingara:

Pulpa de porc se taie, perpendicular pe fibra, felii de 1 cm.

Se bat usor feliile cu ciocanul de snitele.

Intr-o tigaie larga se incinge uleiul si se prajeste carnea pe ambele parti, pana se rumeneste usor.

Se presara cu piper si putina sare in timp ce o prajiti.

Se scoate carnea pe o farfurie sub capac.

In grasimea ramasa se prajeste sunca taiata fasiute, pana se rumeneste.

Se scoate in farfurie.

In grasimea ramasa se prajesc ciupercile taiate felii, pana se rumenesc usor.

Nu inghesuiti ciupercile in tigaie, daca e necesar prajiti-le in doua ture.

Presarati ciupercile cu sare si piper negru in timp ce la prajiti.

Se scot ciupercile alaturi de sunca.

In grasimea ramasa (daca nu mai e grasime in tigaie, adaugati 2 linguri de ulei), caliti ceapa tocata foarte marunt, pana se inmoaie.

Se stinge ceapa cu vin si se fierbe pana se evapora, cca 30 secunde.

Se adauga rosiile (si sucul de pe ele) facute piure in blender.

Se caleste sosul de rosii inca 2-3 minute, pana scade un pic.

Se adauga boiaua, cimbrul si dafinul. Se amesteca bine.

Se pune carnea in tigaie, in sosul de rosii. Se acopera cu 500 ml apa. Se condimenteaza cu sare dupa gust.

Se aduce la fierbere si apoi se fierbe, la foc mediu spre mic, cu capac timp de 1 ora si 10 minute.

In acest timp sosul va scadea si la final se va ingrosa un pic.

Dupa acest timp, carnea trebuie sa fie foarte bine facuta, sa se rupa usor cu furculita.

Daca cumva sosul scade prea repede, picurati putina apa fierbinte.

Se adauga ciupercile si sunca peste carne.

Se adauga patrunjelul tocat impreuna cu usturoiul strivit.

Se lasa sa mai fiarba 5 minute impreuna.

 

TIPS-URI

1

Noi l-am mancat cu o garnitura din orez la abur si salata de vara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop Zingara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Lia_ 1

04.10.2013, 06:44

pupicei maruntei pt fete dragi

laura_n 1

04.10.2013, 14:44

demential, fix pe gustul meu

Corinuta 1

04.10.2013, 15:35

grozav de bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Escalop de porc cu ciuperci