Coaste afumate cu varza fiarta

de Constelatialeu in Porc, 15 Noi 2017 | 2418 vizualizari

 

Din categoria am oala din camara, musai sa o testez, asta ca mi-am amintit ca am achizitionat ditamai oloiul din camara bucatarasului....si oare cu ce puteam sa o testez, logic cu niste coaste....:))))

 

INGREDIENTE

  • cca 1,5 kg coaste afumate (productie proprie, ca sa nu zic bio, ca ma scoate din rabdari termenul asta)
  • cca 3 kg varza alba
  • 1 sticla cu amestec rosii si ardei( tot productie proprie)
  • 3 legaturi cu ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • cca. 100 ml ulei
  • sare grunjoasa
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste afumate cu varza fiarta:

Mai intai tocam varza si apoi o frecam cu sare grunjoasa sa se inmoaie nitel. Taiem coastele in bucatele si le clatim cu putina apa calduta. Apoi taiem ceapa verde marunt. Punem oloiul pe aragaz, dam drumul la foc si lasam sa se incinga putin, apoi adaugam uleiul, ceapa taiata, lasam cca. 10 min sa se caleasca, apoi adaugam coastele si mai lasam cca. 10 min la foc mic, dupa care adaugam amestecul de rosii si ardei si varza, amestecam bine si la final adaugam apa, jumatate de sticla unde am avut rosiile, adica am clatit bine sticla. Punem capacul deasupra si lasam la foc mic. cca. 2 ore si 1/2 sa palpaie in tihna, ca nu ne grabim, Orient Expresul inca nu trece prin Romania, deci catinel, catinel sa fiarba varza incetisor. Cand este gata, presaram mararul tocat si apoi servim cu pofta, langa o mamaliguta si-un ardei iute..... Cam asta a fost povestea, daca v-a placut bine, daca nu, eu tot ce stiu fac.......

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste afumate cu varza fiarta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

elucubratiiculinare 1

16.11.2017, 10:55

Rahela Velicu 1

03.01.2018, 11:36

Ce bunatate!

tina58 1

03.01.2018, 12:24

In sfarsit o reteta buna de mancare de varza careia nu i se zice "varza calita" ca mai toate "gospodinele" de pe mai toate siturile sau blogurile culinare cand posteaza o reteta de mancare de varza ii zic "varza calita cu..." ori varza calita se face numai cu varza murata, ulei sau untura, boabe de piper si nu se adauga nicio picatura de apa; in momentul in care i-ai pus apa, rosii sau suc de rosii si mai stiu eu ce, aia nu mai e varza calita! Foarte buna reteta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Stamppot zuurkool (varza acra cu cartofi si afumatura)