Cotlete de porc la tava, reteta romaneasca veche

de Ksenya in Porc, 2 Mar 2021 | 3235 vizualizari

 

Reteta de fata este una romaneasca veche de peste 100 ani.Am mancat acest preparat acum 15 ani la Sovata intr-un hotel ,mi-a placut atat de mult ca deatunci tot ma bantuie acest preparat si am tinut mortis sa descopar reteta. Servirea si garnitura plus ornatul si muraturile sunt identice cum a fost servite atunci.
  Am cautat-o   pe net si in reviste ,intrebat bucatari si mi- a luat ceva timp s-o gasesc in sfarsit .Sursa de inspiratie este cartea : PREPARATE DE ARTA CULINARA  scrisa de maestru  Ion Radu
 

 

INGREDIENTE

  • Un cotlet fara os
  • 120 g ulei
  • sare
  • piper
  • 2-3 morcovi
  • 1 ceapa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlete de porc la tava, reteta romaneasca veche:

Cotletul intreg se pune intr-o tava cu ulei,se da sare si piper si se da la cuptor 180 grade in timp de o ora.

Pe parcurs se mai intoarce si  cand este gata pe jumatate ,se pun morcovii si ceapa taiate felii subtiri. Cand zarzavatul este facut  se scoate carnea si in sosul ramas se mai pune un pic de apa  si se mai lasa 4 minute.Cotletul se aseaza pe un platou ,taiat felii ,iar sosul se paseaza ,se strecoara si se garnisesc bucatile de cotlet sau se serveste la sosiera.

Se serveste cu piure de cartofi si muraturi sau salata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Aceeasi reteta se poate prepara si cu carne de vita

2

Daca doriti alta servire,puteti dupa ce taiati cotletul felii sa-l puneti inapoi in tava si sa turnati sosul deasupra si lasat sa dea 2-3 clocote

3

Lasati cotletul sa rumeneasca putin ,gustul legumeslor ramase in tava v -a da gust bun sosului

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de porc la tava, reteta romaneasca veche" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc la tava