Faguri cu cacao si nuca

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 24 Aug 2015 | 2145 vizualizari

 

Imi place sa fac faguri, chiar daca ia mult timp coacerea lor, iar acum mi-am zis sa incerc sa fac si cu cacao. Au iesit foarte buni.

 

INGREDIENTE

  • Crema:
  • 120 g amidon;
  • 1 l lapte;
  • 4 galbenusuri;
  • 200 g zahar;
  • esenta de rom;
  • 25 g cacao;
  • 300 g unt moale;
  • 200 g nuca macinata.
  • Aluat:
  • 3 oua;
  • 4 albusuri;
  • 250 g zahar;
  • 300 ml ulei;
  • 1 l lapte;
  • un praf de sare;
  • un praf de copt;
  • aproximativ 950 g faina;
  • 4 linguri cu varf de cacao;
  • esenta de rom.
Portii: 65
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Faguri cu cacao si nuca:

Crema:

Intr-o cratita se dilueaza amidonul cu putin lapte. Se adauga galbenusurile, zaharul, esenta, cacaua si restul de lapte, se amesteca si se fierb pana cand se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, apoi se incorporeaza untul moale, putin cate putin, la final adaugand si nuca macinata.

Aluat:

Se bat ouale cu zaharul si praful de sare, apoi se adauga si celelalte ingrediente si se omogenizeaza. 

Se unge forma de faguri cu ulei si se incalzeste la flacara aragazului. Se pun cate doua lingurite de aluat in forma si se coc pe ambele parti. Se procedeaza asa pana se termina aluatul. Intre timp, fagurii formati pot fi umpluti cu crema.

 

 

TIPS-URI

1

Daca budinca se ingroasa prea tare atunci cand s-a racit, se mai poate adauga putin lapte pentru o manevrare mai usoara.

2

Aluatul trebuie sa fie mai gros un pic decat cel de clatite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Faguri cu cacao si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

RuxyRux 1

26.08.2015, 23:19

Ce deliciu!

Andra_Constantinescu 1

27.08.2015, 09:40

Rux

Satisfyyourcravings 1

28.08.2015, 13:16

Un deliciu!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Regina prajiturilor