Faguri cu cacao si nuca

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 24 Aug 2015 | 4566 vizualizari

 

Imi place sa fac faguri, chiar daca ia mult timp coacerea lor, iar acum mi-am zis sa incerc sa fac si cu cacao. Au iesit foarte buni.

 

INGREDIENTE

  • Crema:
  • 120 g amidon;
  • 1 l lapte;
  • 4 galbenusuri;
  • 200 g zahar;
  • esenta de rom;
  • 25 g cacao;
  • 300 g unt moale;
  • 200 g nuca macinata.
  • Aluat:
  • 3 oua;
  • 4 albusuri;
  • 250 g zahar;
  • 300 ml ulei;
  • 1 l lapte;
  • un praf de sare;
  • un praf de copt;
  • aproximativ 950 g faina;
  • 4 linguri cu varf de cacao;
  • esenta de rom.
Portii: 65
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Faguri cu cacao si nuca:

Crema:

Intr-o cratita se dilueaza amidonul cu putin lapte. Se adauga galbenusurile, zaharul, esenta, cacaua si restul de lapte, se amesteca si se fierb pana cand se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, apoi se incorporeaza untul moale, putin cate putin, la final adaugand si nuca macinata.

Aluat:

Se bat ouale cu zaharul si praful de sare, apoi se adauga si celelalte ingrediente si se omogenizeaza. 

Se unge forma de faguri cu ulei si se incalzeste la flacara aragazului. Se pun cate doua lingurite de aluat in forma si se coc pe ambele parti. Se procedeaza asa pana se termina aluatul. Intre timp, fagurii formati pot fi umpluti cu crema.

 

TIPS-URI

1

Daca budinca se ingroasa prea tare atunci cand s-a racit, se mai poate adauga putin lapte pentru o manevrare mai usoara.

2

Aluatul trebuie sa fie mai gros un pic decat cel de clatite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Faguri cu cacao si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

pe 13.06 la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

pe 13.06 la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

pe 13.06 la 18:43

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert foi de bezea cu crema de ciocolata si alune de padure