Faguri cu cacao si nuca

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 24 Aug 2015 | 4619 vizualizari

 

Imi place sa fac faguri, chiar daca ia mult timp coacerea lor, iar acum mi-am zis sa incerc sa fac si cu cacao. Au iesit foarte buni.

 

INGREDIENTE

  • Crema:
  • 120 g amidon;
  • 1 l lapte;
  • 4 galbenusuri;
  • 200 g zahar;
  • esenta de rom;
  • 25 g cacao;
  • 300 g unt moale;
  • 200 g nuca macinata.
  • Aluat:
  • 3 oua;
  • 4 albusuri;
  • 250 g zahar;
  • 300 ml ulei;
  • 1 l lapte;
  • un praf de sare;
  • un praf de copt;
  • aproximativ 950 g faina;
  • 4 linguri cu varf de cacao;
  • esenta de rom.
Portii: 65
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Faguri cu cacao si nuca:

Crema:

Intr-o cratita se dilueaza amidonul cu putin lapte. Se adauga galbenusurile, zaharul, esenta, cacaua si restul de lapte, se amesteca si se fierb pana cand se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, apoi se incorporeaza untul moale, putin cate putin, la final adaugand si nuca macinata.

Aluat:

Se bat ouale cu zaharul si praful de sare, apoi se adauga si celelalte ingrediente si se omogenizeaza. 

Se unge forma de faguri cu ulei si se incalzeste la flacara aragazului. Se pun cate doua lingurite de aluat in forma si se coc pe ambele parti. Se procedeaza asa pana se termina aluatul. Intre timp, fagurii formati pot fi umpluti cu crema.

 

TIPS-URI

1

Daca budinca se ingroasa prea tare atunci cand s-a racit, se mai poate adauga putin lapte pentru o manevrare mai usoara.

2

Aluatul trebuie sa fie mai gros un pic decat cel de clatite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Faguri cu cacao si nuca" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Gaby