Falafel

de Lia_ in Mancaruri de post, 30 Mar 2014 | 12275 vizualizari

 

Chiftelutele din naut sunt ideale in perioada postului si pentru vegetarieni. In sfarsit o reteta dupa care am reusit sa le prajesc fara probleme, nu s-a descompus nici macar una. Se mananca in lipie, cu salate proaspete (fatoush), muraturi (mai ales ardei iuti murati), legume la grill, sos de susan (tahini) si hummus. Mai nou se mananca si cu maioneza. Reteta am preluat-o de pe site-ul e-retete.ro

 

INGREDIENTE

  • 200 g naut
  • 3 felii franzela (fara coaja)
  • 1.5 lingura rasa faina
  • 1 ceapa mare
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1.5 lingurita rasa coriandru boabe macinat
  • 1/4 lingurita chimion (cumin) macinat
  • 2/3 lingurita piper
  • 2/3 lingurita turmenic (sau 2/3 lingurita boia dulce)
  • chilli (dupa gust; cca 4-5 rasnite)
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura seminte susan (optional)
  • sare
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Falafel:

1. Pui multa apa peste naut si lasi la inmuiat peste noapte. Asa va arata a doua zi.

2. Scurgi nautul de apa si mixezi bine cu robotul.

3. Adaugi faina, painea sfaramata, ceapa, usturoiul si patrunjelul tocate fin. Adauga restul condimentelor si mixezi iar pana se vede pe fundul vasului robottului ca devine pastoasa compozitia.

4. Dai compozitia la frigider pentru 1 ora.

5. Incingi bine uleiul intr-un vas mic (folosesc o craticioara de 15cm diametru), scopul este sa prehgatesti o baie de ulei cu nivel mai inalt decat grosimea chiftelei.

6. Iei cu lingura din compozitie si cu podul palmei presezi bine. "Liftezi" chifteaua in mana si presezi marginile ascutite, obtii o forma ca de ou aplatizat un pic.

7. Dai focul la minim (pe ochiul cel mai mic) si pui chiftele cate incap dar sa nu fie foarte inghesuite (intrau cam 5). Le urmaresti cand devin aurii, de la bicarbonat se inchid la culoare dar e ok, ajuta mult bicarbonatul.

Daca sunt cuprinse bine de ulei, se rotesc singure, nu este nevoie sa le intorci. Daca se lipesc, le intorci dupa ce s-au prajit pe o parte dar nu au voie sa se lipeasca, mie nu mi s-a intamplat.

Sa va fie de folos!  

TIPS-URI

1

Mie imi place sa adaug sandwich-ului muguri de pin sau miezuri de nuca fripte in tigaie intr-un strop de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

laura_n 1

01.04.2014, 16:21

m-ai dat pe spate, mai ales ca ai pomenit de muraturi )

mihaelar63 1

25.07.2020, 00:03

Rahela Velicu 1

21.06.2021, 15:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Falafel