Fantezie

de Bunica in Prajituri, 13 Sep 2010 | 3522 vizualizari

 

O prajitura pregatita la cererea nepoatei mele. Si .....stiti cum este.... cand nu poti refuza o nepotica mai dulce decat orice prajitura....

 

INGREDIENTE

  • Blat de la "Chocolate Cheescake "by Miha
  • 150 g.cereala
  • 200 g. biscuiti
  • 100 g. unt
  • Crema 1
  • 500 g. branza de vaci
  • 5 linguri zahar
  • vanilie
  • 1 plic gelatina
  • Crema 2
  • 2 linguri cacao
  • 150 g. zahar
  • 3 galbenusuri
  • 50 g. frisca lighida
  • 50 g. unt
  • Crema 3 
  • 3 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri zahar caramelizat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fantezie:

Blat


Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie impreuna cu cerealele si mixam pana devin ca un pesmet. Topim untul si il turnam in fir subtire peste pesmetulde biscuit pana se transforma in firimituri. Punem compozitia intr-o forma cu inel detasabil (eu am forma rotunda 23-25 cm.) si il presam cu podul palmei sau o lingura pana devine ca un blat compact. Dam la frigider pana este gata umplutura din creme.


Crema 1


Se pune geletina in apa rece la inmuiat. Mixam branza cu zaharul pana devine o crema fina. Se adauga vanilia si gelatina mixand pana se amesteca bine. Punem crema peste blat o nivelam si dam la frigider pana preparam crema 2.


Crema 2


Zaharul impreuna cu galbenusurile, cacao si frisca lighida se amesteca bine si se pun pe foc. Se fierb pana se ingroarsa crema amestecandu-se tot timpul ca sa nu se prinda. Se lasa sa se raceasca putin si se incorporeaza untul ( care a fost lasat la temperatura camerei). Se scoate forma din frigider si se pune deasupra crema de cacao.se niveleaza si se pune forma inapoi in frigider pana se pregateste urmatoarea crema.


Crema 3


Se bat 3 albusuri cu 6 linguri de zahar pana stau pe teluri. In acest timp punem si cele 4 linguri de zahar la caramelizat.Cand albusurile sunt bine batute si zaharul caramelizat il turnam fierbinte peste albusuri mixand in continuare.


Se scoate forma din frigider , se detaseaza inelul si se pune deasupra ultima crema. Eu am pus si pe lateral.

 

TIPS-URI

1

Este o prajitura care se serveste cu lingurita.

2

Am oprit putina crema de cacao si am decorat-o.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fantezie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Ligia Bxl 1

15.01.2011, 01:56

vai ce bunatate

DIANA B 1

22.01.2011, 14:14

Frumos si tortul si gestul , da' multe cremeeeeeee ( Miha asta n-are ce face )

Panacris 1

31.12.2012, 09:08

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rumba