Fantezie de vara

de 28_andreea in Prajituri, 19 Noi 2010 | 2577 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 300gr biscuiti simpli
  • 200 gr margarina RAMA
  • umplutura
  • 1 kg nectarine
  • 300 gr afine
  • 200 gr zahar
  • 600 gr branza de vaci
  • 300 gr iaurt natur
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 1 plic tort gelle transparent
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fantezie de vara:

Se zdrobesc biscuitii si se amesteca impreuna cu margarina.Compozitia se pune intr-o tava dreptunghiulara(sau patrata)tapetata cu hartie de copt.


Se taie nectarinele in patru si se scoate samburele.Se calesc intr-o cantitate mica de apa cca 5 min.Se spala afinele si se lasa la scurs.Jumatate din cantitatea de afine se paseaza formandu-se un pireu.


Se prepara glazura transparenta din praful de tort gelle,25 gr zahar si 250 ml apa.


Se amesteca branza de vaci cu iaurt,sucul de lamaie si zaharul.;se adauga si glazura transparenta. Se imparte compozitia in doua;intr-o jumatate se pune pireul de afine,folosind o furculita subtire,incat sa se formeze un model marmorat.


In forma se aseaza blatul de biscuiti,se aseaza 1/2 din creama alba.Se aseaza nectarinele si niste afine si se acopera cu restul de crema alba si cea marmorata se pune deasupra.


Se mai pun afine deasupra ca si decor.Prajitura se da la frigider cel putin 5 ore.Se scoate din forma si se taie felii.

pofta buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fantezie de vara" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Rocsi 1

19.11.2010, 18:36

mama pare delicioasa rau

aziz 1

19.11.2010, 19:08

yam yam yam

babi5 1

12.08.2013, 18:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Deliciu