Desert prajitura cu prune

de dantes in Prajituri, 17 Oct 2020 | 235 vizualizari

 

O prajitura simpla si gustoasa

 

INGREDIENTE

  • prune 500 g
  • faina 250 g
  • oua 6 buc
  • zahar 200 g
  • ulei 50 ml
  • esenta de vanilie 5 ml
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu prune:

Se spala prunele, se rup in doua, se scot samburii.


Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie.


Albusurile cu un praf de sare se mixeaza pana cand devin o spuma tare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand se obtine o bezea tare.


Se incorporeaza galbenusurile in bezea si se amesteca bine. Se adauga faina si se amesteca cu miscari lente de jos in sus.


Se tapeteaza tava cu hartie de copt, se toarna amestecul in tava, se niveleaza cu o spatula si se pun deasupra prunele apasand usor.


Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180°C pentru circa 30 minute se face testul scobitorii si daca este gata, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca prajitura, apoi se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

estera12 1

18.10.2020, 08:20

Delicioasa

Gherca Daniela 1

18.10.2020, 09:36

super buna!

Ancutsa 1

18.10.2020, 13:36

Foarte buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baclava turceasca cu nuca
  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca