Tarta cu bezea si mar

de _Alina_ in Prajituri, 31 Oct 2012 | 1673 vizualizari

 

Acum ceva timp am fost invitati la niste prieteni. Am zis sa nu mergem cu mana goala... Si cum eram in criza de timp am zis sa fac aceasta tarta. Se prepara usor, necesita putine ingrediente si e MEGA delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 50 g unt nesarat
  • 1 si 1/2 lg zahar
  • 1 si 1/2 cana faina de grau
  • 13 lg apa rece/lapte rece
  • 2 galbenusuri
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • Bezea:
  • 2 albusuri
  • 3/4 cana de zahar tos
  • 2 lgt cu varf amidon din porumb
  • 1 lgt esenta vanilie
  • 1 praf de sare
  • +
  • 1 si 1/2 mar golden
  • 1 lg zahar brun
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu bezea si mar:

1. Ca sa preparam aluatul, amestecam toate ingredientele si framantam 5-10 min. Cat se odihneste aluatul, pregatim bezeaua batand albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam zahar putin cate putin in albusuri si mixam pana la dizovarea completa a acestuia. In final adaugam amidonul cernut si esenta si incorporam cu ajutorul mixerului.


2. Intindem aluatul si il punem in forma de tarta cu diametrul de 20 cm, unsa cu unt si tapetata cu faina, taiem marginile aluatului. Punem bezeaua in cetru si nivelati, deasupra punem marul feliat subtire si presaram zaharul brun.


3. Introducem in cuptorul incalzit in prealabil 15 min la 190 °C, reducem apoi la 150 °C pentru inca 25 min, iar la final timp de 5 min la 200°C.





 

TIPS-URI

1

Aluatul il puteti pune la frigider pentru cel putin 30 min (eu n-am facut pasul acesta pt ca ma grabeam :)

2

Dupa ce puneti aluatul in tava puteti sa il intepati cu o furculita din loc in loc - si acest pas l-am sarit pentru ca tava mea e din silicon :D si m-am temut sa nu o stric ;;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu bezea si mar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

_Alina_ 1

01.11.2012, 09:11

Ma bucur Mina!
Mumtumesc Timi

mirela0911 1

01.11.2012, 12:21

Daaaaa! Buna de tot!

ralu_river 1

01.11.2012, 12:26

arata super !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere