Farfalle cu hribi si smantana

de anca_rm in Farfalle, 26 Oct 2015 | 527 vizualizari

 

Am cules hribi de toamna si m-am gandit ca ar fi foarte buni cu paste , smantana si parmesan razuit mare.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr paste (farfalle)
  • 500 gr hribi
  • 1 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 50 gr unt
  • 1 lingura ulei
  • 100 ml smantana
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • parmezan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle cu hribi si smantana:

Hribii ii spalam in apa rece pentru a indeparta pamantul si eventualele frunze de pe ele. II feliem subtiri si ii lasam deoparte.

Intr-un vas mare cu apa punem 2 litri de apa la fiert. Cand fierbe adaugam sarea si pastele. Amestecam de cateva ori si lasam sa fiarba conform instructiunilor de pe pachet.

Intr-o tigaie punem untul si uleiul la incalzit. Calim ceapa taiata ,adaugam hribi si lasam sa se gateasca pana cand se evapora apa pe care ciupercutele o lasa. Adaugam usturoiul pisat, sarea, piper si smantana si lasam sa se mai gateasca cam 5 minute. Oprim focul , adaugam patrunjelul verde tocat grosier ,amestecam de cateva ori si e gata de servit.

Scurgem pastele si asezam pe farfurii .

Deasupra razuim parmezan .

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Farfalle cu hribi si smantana-0
Farfalle cu hribi si smantana-1
Farfalle cu hribi si smantana-2
Farfalle cu hribi si smantana-3
Farfalle cu hribi si smantana-4

COMENTARII (14)

MOKUSKA

MOKUSKA 1

26.10.2015, 17:59

Rocsi

Rocsi 1

26.10.2015, 20:03

mirela0911

mirela0911 1

27.10.2015, 12:35

Ce bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!