Fartons (bastonase pufoase)

de lacrimioara in Prajituri, 11 Feb 2013 | 54368 vizualizari

 

sant o bunatate este o reteta spaniola sant usor de facut si sant foarte pufoase va recomand cu drag.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa calduta,
  • 100 ml ulei de floarea soarelui,
  • 50 grame drojdie proaspata,
  • 600 grame faina,
  • 2 oua,
  • 100 grame zahar,
  • jumatate lingurita sare.

Pentru glazura pentru deasupra

  • 100 grame de zahar amestecat cu putina apa fierbinte incat sa iasa ca o glazura.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fartons (bastonase pufoase):

Intr-un bol punem faina si facem in mijloc o gaura si punem ouale la temperatura camerei,drojdia dizolvata in apa calduta,zaharul si sarea, sarea se pune pe margine nu peste drojdie ca sa nu distruga proprietatile drojdiei.Framantam bine dupa care punem uleiul treptat pana rezulta un aluat elastic,il punem undeva la cald acoperit cu prosop si lasam la dospit 30 minute.Dupa 30 minute il luam si rupem din el formand 30 bucati toate de aceeasi marime si le lasam iar 10 minute sa mai stea.


Dupa 10 minute le intindem cu sucitorul sa fie subtirele dupa care le rulam si formam bastonase.


Le punem in tava tapetata cu hartie si le lasam la cald 1 ora sa isi dubleze volumul dupa care dam la copt cam 15 minute pana prinde culoare,le scoatem si le ungem cu o glazura.


Le lasam putin la racit dupa care le pudram cu zahar praf amestecat cu zahar vanilat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fartons (bastonase pufoase)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

gaby_gabytza 1

15.03.2014, 08:03

PLACE

Alina26 1

18.06.2014, 14:57

bune bune!!!imi plac!! la fav!!!

Rocsi 1

15.03.2015, 10:48

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine