Fasole batuta

de Andra_Constantinescu in Mancaruri de post, 7 Iun 2015 | 1240 vizualizari

 

Foarte buna, mai ales in zilele de post.

 

INGREDIENTE

  • 400 g fasole uscata;
  • un morcov;
  • un ardei kapia;
  • o ceapa;
  • o lingurita sare;
  • circa 2 l apa;
  • 3 linguri bulion;
  • doua linguri rosii pregatite pentru iarna;
  • o lingurita de cimbru uscat;
  • un varf de lingurita de maghiran uscat.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea se spala si se pune in apa la fiert. Dupa ce da in clocote, se varsa apa, se clateste fasolea cu apa rece, apoi se pune intr-o cratita cu apa cat sa o acopere.


Ceapa se curata de foi si se spala, ardeiul se taie pe jumatate, se curata de seminte si se spala, iar morcovul se curata de coaja si se spala, dupa care toate se pun in cratita cu fasole. Se adauga o lingurita de sare si se pun la fiert.


Fasolea se tine la foc pana cand bobul este complet fiert, iar apa a fost evaporata in mare parte. Cand aceasta este gata, se scot legumele si se arunca, se adauga bulionul, cimbrul, maghiranul si rosiile pregatite pentru iarna. Se mai lasa cateva minute la fiert, amestecand continuu pentru a nu se prinde de cratita. Se mai adauga sare, daca este necesar. Se lasa sa se raceasca, apoi se pune in robotul de bucatarie, la cutit, si se mixeaza pana cand devine o pasta.


Se poate servi atat calda, cat si rece, simpla, cu ardei copti in otet sau cu muraturi.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca totusi fasolea se prinde de cratita, se pune intr-un alt vas pentru a nu prinde miros de ars.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (10)

Andra_Constantinescu 1

07.06.2015, 20:35

Ma bucur ca va place

Sim0na 1

08.06.2015, 10:31

-Licurici- 1

09.06.2015, 11:56

CE-MI PLACEEE

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S