Fasole batuta

de Andra_Constantinescu in Mancaruri de post, 7 Iun 2015 | 4031 vizualizari

 

Foarte buna, mai ales in zilele de post.

 

INGREDIENTE

  • 400 g fasole uscata;
  • un morcov;
  • un ardei kapia;
  • o ceapa;
  • o lingurita sare;
  • circa 2 l apa;
  • 3 linguri bulion;
  • doua linguri rosii pregatite pentru iarna;
  • o lingurita de cimbru uscat;
  • un varf de lingurita de maghiran uscat.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea se spala si se pune in apa la fiert. Dupa ce da in clocote, se varsa apa, se clateste fasolea cu apa rece, apoi se pune intr-o cratita cu apa cat sa o acopere.

Ceapa se curata de foi si se spala, ardeiul se taie pe jumatate, se curata de seminte si se spala, iar morcovul se curata de coaja si se spala, dupa care toate se pun in cratita cu fasole. Se adauga o lingurita de sare si se pun la fiert.

Fasolea se tine la foc pana cand bobul este complet fiert, iar apa a fost evaporata in mare parte. Cand aceasta este gata, se scot legumele si se arunca, se adauga bulionul, cimbrul, maghiranul si rosiile pregatite pentru iarna. Se mai lasa cateva minute la fiert, amestecand continuu pentru a nu se prinde de cratita. Se mai adauga sare, daca este necesar. Se lasa sa se raceasca, apoi se pune in robotul de bucatarie, la cutit, si se mixeaza pana cand devine o pasta.

Se poate servi atat calda, cat si rece, simpla, cu ardei copti in otet sau cu muraturi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca totusi fasolea se prinde de cratita, se pune intr-un alt vas pentru a nu prinde miros de ars.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Icre de fasole sau fasole batuta