Fasole batuta

de Andra_Constantinescu in Mancaruri de post, 7 Iun 2015 | 4092 vizualizari

 

Foarte buna, mai ales in zilele de post.

 

INGREDIENTE

  • 400 g fasole uscata;
  • un morcov;
  • un ardei kapia;
  • o ceapa;
  • o lingurita sare;
  • circa 2 l apa;
  • 3 linguri bulion;
  • doua linguri rosii pregatite pentru iarna;
  • o lingurita de cimbru uscat;
  • un varf de lingurita de maghiran uscat.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea se spala si se pune in apa la fiert. Dupa ce da in clocote, se varsa apa, se clateste fasolea cu apa rece, apoi se pune intr-o cratita cu apa cat sa o acopere.

Ceapa se curata de foi si se spala, ardeiul se taie pe jumatate, se curata de seminte si se spala, iar morcovul se curata de coaja si se spala, dupa care toate se pun in cratita cu fasole. Se adauga o lingurita de sare si se pun la fiert.

Fasolea se tine la foc pana cand bobul este complet fiert, iar apa a fost evaporata in mare parte. Cand aceasta este gata, se scot legumele si se arunca, se adauga bulionul, cimbrul, maghiranul si rosiile pregatite pentru iarna. Se mai lasa cateva minute la fiert, amestecand continuu pentru a nu se prinde de cratita. Se mai adauga sare, daca este necesar. Se lasa sa se raceasca, apoi se pune in robotul de bucatarie, la cutit, si se mixeaza pana cand devine o pasta.

Se poate servi atat calda, cat si rece, simpla, cu ardei copti in otet sau cu muraturi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca totusi fasolea se prinde de cratita, se pune intr-un alt vas pentru a nu prinde miros de ars.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinta cu lobodă, telemea și mărar - Reteta gustoasa

de RODIMUR 8

ieri la 20:39

Gazpacho: Rețeta simplă și rapidă pentru o supă delicioasă de vară

pe 21.06 la 16:31

Placinte daneze cu caise - Un desert rapid si delicios

pe 21.06 la 15:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pasta de fasole cu sos de ceapa caramelizata