Fasole batuta cu ceafa afumata

de MIUTA in Mancaruri cu carne, 28 Iul 2011 | 6695 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe
  • 4 bucati ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 2 bucati ardei verde
  • 2 morcovi
  • 4-5 catei de usturoi
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ceafa afumata
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta cu ceafa afumata:

Am spalat si pus fasolea sa stea in apa rece pana a doua zi.Am aruncat apa si am spalat foarte bine fasolea.Am pus-o la fiert intr-o oala cu apa rece.Dupa 10 minute de fiert am aruncat apa si am spalat din nou fasolea.Am pus-o iar la fiert in apa rece si am adaugat in cratita o ceapa taiata in patru,doi morcovi,ardeii spalati si curatati,usturoiul,cimbru si sare.Am lasat sa fiarba la foc potrivit si cand scade apa adaug apa rece deoarece astfel fasolea fierbe mai repede.Cand s-a fiert am pus-o in robot si am pasat foarte bine fasolea.Intr-o cratita calesc in ulei o ceapa apoi adaug o lingura de boia dulce.Torn o cana de apa pe care am stors-o de la fasole si las sa fiarba bine ceapa pana nu se mai simte.Torn apoi fasolea batuta si mai adaug apa oprita de la fasole pana o subtiez atat cat doresc.Mai adaug sare daca este nevoie si piper.


Separat in alta cratita calesc in ulei doua cepe,adaug boia si bucati de ceafa afumata taiate felii.Adaug apa atat cat sa treaca peste carne si las sa fiarba amestecand pana scade apa de tot si ramane doar sosul.


Asezam fasolea batuta in farfurie iar desupra punem ceafa impreuna cu sosul.


Servim cu castraveti murati,gogonele dar merge foarte bine si cu o salata de varza sau de rosii.

 

TIPS-URI

1

Am pregatit fasolea batuta separat fara carne deoarece se poate manca si in zile de post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta cu ceafa afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

horia 1

01.08.2011, 00:16

super prezentare,felicitari !

dana1986 1

04.08.2011, 01:30

ih ce bunatate

adry88 1

05.08.2011, 12:13

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4637 puncte

mirela0911

3047 puncte

 Adi

3000 puncte

Catalina L

2876 puncte

mihaelar63

2819 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu piersici si crema mascarpone cu ciocolata

de Rocsi 9

ieri la 10:52

Piept de pui pe grătar, cu gem de corcodușe și cartofi copți

de Ancutsa 5

pe 13.09 la 18:38

Paleuri

pe 13.09 la 14:03

RETETA RECOMANDATA
Fasolica cu carnati