Fasole batuta cu ceafa afumata

de MIUTA in Mancaruri cu carne, 28 Iul 2011 | 5388 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe
  • 4 bucati ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 2 bucati ardei verde
  • 2 morcovi
  • 4-5 catei de usturoi
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ceafa afumata
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta cu ceafa afumata:

Am spalat si pus fasolea sa stea in apa rece pana a doua zi.Am aruncat apa si am spalat foarte bine fasolea.Am pus-o la fiert intr-o oala cu apa rece.Dupa 10 minute de fiert am aruncat apa si am spalat din nou fasolea.Am pus-o iar la fiert in apa rece si am adaugat in cratita o ceapa taiata in patru,doi morcovi,ardeii spalati si curatati,usturoiul,cimbru si sare.Am lasat sa fiarba la foc potrivit si cand scade apa adaug apa rece deoarece astfel fasolea fierbe mai repede.Cand s-a fiert am pus-o in robot si am pasat foarte bine fasolea.Intr-o cratita calesc in ulei o ceapa apoi adaug o lingura de boia dulce.Torn o cana de apa pe care am stors-o de la fasole si las sa fiarba bine ceapa pana nu se mai simte.Torn apoi fasolea batuta si mai adaug apa oprita de la fasole pana o subtiez atat cat doresc.Mai adaug sare daca este nevoie si piper.


Separat in alta cratita calesc in ulei doua cepe,adaug boia si bucati de ceafa afumata taiate felii.Adaug apa atat cat sa treaca peste carne si las sa fiarba amestecand pana scade apa de tot si ramane doar sosul.


Asezam fasolea batuta in farfurie iar desupra punem ceafa impreuna cu sosul.


Servim cu castraveti murati,gogonele dar merge foarte bine si cu o salata de varza sau de rosii.

 

TIPS-URI

1

Am pregatit fasolea batuta separat fara carne deoarece se poate manca si in zile de post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta cu ceafa afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

horia 1

01.08.2011, 00:16

super prezentare,felicitari !

dana1986 1

04.08.2011, 01:30

ih ce bunatate

adry88 1

05.08.2011, 12:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fasole cu scarita