Ied glazurat cu miere si portocale - Reteta cu numarul 900 !!!

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 29 Noi 2015 | 879 vizualizari

 

  Tam -tam. Va servesc cu un ied  copt de toata frumusetea. Dau si vin la el. Poftiti la masa! Tort  eu nu fac ca nu prea avem voie-nevoie de dulce. Poate colo pe la 1000-a reteta voi incerca si eu ceva. Pentru copt am folosit vasul de ceramica traditional grecesc gastra.
 

 

INGREDIENTE

  • 2 kg pulpa ied
  • 2 portocale - zeama
  • 1 lamaie
  • 6 catei usturoi
  • 100 g slaninuta afumata
  • 250 ml vin roze
  • 100 ml ulei de masline
  • sare
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita rozmarin tocat
  • 1 lingurita fulgi de ardei iute
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ied glazurat cu miere si portocale - Reteta cu numarul 900 !!!:


  1. Usturoiul se curata si slaninuta se taie feliute.

  2. Pulpa de ied se curata si se spala bine.

  3. Se freaca cu sare si se impaneaza cu usturoi si bucatele de slaninuta. Se inteapa carnea cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit si se introduce in aceste taieturi usturoi si slanina.

  4. Se pune pulpa de ied in vasul de ceramica. Se condimenteaza cu rozmarin, oregano si fulgi de ardei iute.

  5. Adugati vinul, mierea si uleiul. Se pune capacul si se introduce la cuptor [care nu trebuie preincalzit ].

  6. Dupa o ora se ia capacul si se mai lasa sa se rumeneasca inca 30-40 minute.

  7. Din cand in cand pulpa se intoarce de pe o parte pe alta.

  8. Daca este nevoie mai adugati putina apa .sa nu se arda.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ied glazurat cu miere si portocale - Reteta cu numarul 900 !!!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (43)

RuxyRux 1

01.12.2015, 20:07

Nota 100000000000! Felicitari doamna minunata!

Catalina L 1

02.12.2015, 14:39

ce reteta frumoasa Miha...felicitari si la cat mai multe, te pup

Gicuta69 1

03.12.2015, 08:57

Felicitari ,Mihaela!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9780 puncte

oanapl

8920 puncte

RODIMUR

8820 puncte

Rocsi

7100 puncte

Valclaudia

5880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc, umplut