Fasole batuta cu ceapa verde si patrunjel

de laura_n in Mancaruri de post, 13 Feb 2013 | 17047 vizualizari

 

De fapt este frecata, nu stiu de ce se spune batuta, ca doar nu o bate nimeni. In fine, mi-ati cam starnit pofta in ultima vreme cu fasolea asta incat nu am mai rezistat si a trebuit sa fac, ca p''acilea regula e sa ne facem :))))

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole alba noua
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 cepe galbene
  • 1 ardei rosu copt
  • patrunjel
  • bulion
  • ulei masline
  • praf usturoi
  • 4 catei usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta cu ceapa verde si patrunjel:

Fasolea se spala si se pune la fiert intr-o cratita mai mare cu mai multa apa. 

Se scurge de apa fiarta pe parcursul fierberii, si se pune la fiert in continuare in alta apa. (eu schimb apa de vreo 3-4 ori) 

Dupa ce s-a fiert, se scurge de apa, se mai clateste o data cu apa si se paseaza cu blenderul. Se adauga sare, ulei masline.

Ceapa se curata, se spala si se toaca. Ardeiul copt se toaca si el, usturoiul se zdrobeste. patrunjelul se spala si se toaca marunt.

Se pun toate la calit in ulei si dupa ce s-au rumenit bine se adauga cateva linguri de bulion. Se adauga o cana cu apa si sare si se lasa la fiert cat sa scada sosul. 

Peste fasolea pasata, se presara un pic praf usturoi, si se pune ceapa calita deasupra. 

TIPS-URI

1

bun de mori sosul cu ardei copt si ceapa verde

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta cu ceapa verde si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Krystyan Trendy 1

18.11.2013, 09:06

gustoasa fasolea

babi5 1

27.06.2014, 15:20

Imi place tare si fasolea si vasul

Rahela Velicu 1

11.10.2016, 22:09

ce bunatate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pasta de fasole cu sos de ceapa caramelizata