Fasole batuta cu ciolan afumat

de mosuletulene in Mancaruri de legume, 5 Feb 2013 | 11052 vizualizari

 

...daca te vrei parfumat,
de ciolan mai afumat,
sigur asta de ajuta,
langa fasole batuta :P

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de fasole alba cu boaba mare
  • 1 ciolan afumat
  • 2 radacini de pastarnac
  • 3 radacini de morcov
  • 2 radacini de patrunjel
  • 6 cepe mari
  • 2 linguri de boia de ardei dulce
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta cu ciolan afumat:

am pus fasolea la inmuiat si am lasat-o asa 4 ore

ca sa evitam parfumarile concentrate si caderi de nasuri am fiert fasolea inmuiata, dintr-o apa, separat am oparit putin ciolanul sa ii scot din afumatura

am tocat marunt zarzavatul plus o ceapa si le-am pus la fiert la foc mic cu fasolea si ciolanul

cand a fiert si s-a inmuiat am scos ciolanul, am scos zeama cu ceva boabe de fasole si zarzavat pentru o ciorbica de fasole scurta si restul am batut cu totul fasolea si zarzavaturile pana am obtinut o pasta omogena pe care am potrivit-o cu sare

separat am tocat cele 5 cepe mari tocate solzi si am calit-o in ulei, iar mai spre sfarsit am adaugat 2 linguri de boia de ardei dulce

din ceapa calita jumatate am incorporat-o in fasolea batuta si jumatate am ornat fasolea.

...si a iesit ca in poza ;)

spor si pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

7042 puncte

Rocsi

4413 puncte

Constelatialeu

2471 puncte

mirela0911

2254 puncte

robert_b

2026 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Fasole bătută (frecată)