Fasole batuta cu ciolan afumat

de mosuletulene in Mancaruri de legume, 5 Feb 2013 | 6676 vizualizari

 

...daca te vrei parfumat,
de ciolan mai afumat,
sigur asta de ajuta,
langa fasole batuta :P

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de fasole alba cu boaba mare
  • 1 ciolan afumat
  • 2 radacini de pastarnac
  • 3 radacini de morcov
  • 2 radacini de patrunjel
  • 6 cepe mari
  • 2 linguri de boia de ardei dulce
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta cu ciolan afumat:

am pus fasolea la inmuiat si am lasat-o asa 4 ore


ca sa evitam parfumarile concentrate si caderi de nasuri am fiert fasolea inmuiata, dintr-o apa, separat am oparit putin ciolanul sa ii scot din afumatura


am tocat marunt zarzavatul plus o ceapa si le-am pus la fiert la foc mic cu fasolea si ciolanul


cand a fiert si s-a inmuiat am scos ciolanul, am scos zeama cu ceva boabe de fasole si zarzavat pentru o ciorbica de fasole scurta si restul am batut cu totul fasolea si zarzavaturile pana am obtinut o pasta omogena pe care am potrivit-o cu sare


separat am tocat cele 5 cepe mari tocate solzi si am calit-o in ulei, iar mai spre sfarsit am adaugat 2 linguri de boia de ardei dulce


din ceapa calita jumatate am incorporat-o in fasolea batuta si jumatate am ornat fasolea.


...si a iesit ca in poza ;)


spor si pofta buna!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Laly 1

05.02.2013, 11:26

Ce bunatate si ce bine arata

Rocsi 1

05.02.2013, 11:35

Arata super bine

mamaieelena 1

06.02.2013, 09:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Ratatouille