Fasole batuta cu leurda

de anca_rm in Mancaruri de post, 17 Mar 2016 | 3291 vizualizari

 

O mancarica de post perfecta pentru zilele astea. Cum deja in piata e plin de leurda ar fi pacat sa nu o folosim in diverse preparate sau mancata ca atare.
Eu am folosit fasole pestrita pe care am fiert-o la slow cooker impreuna cu morcov, usturoi si foi de dafin.

 

INGREDIENTE

  • -300 gr fasole uscata
  • -1 morcov
  • -3 catei usturoi
  • -3 foi dafin
  • -sare
  • -piper
  • -150 ml suc de rosii
  • -leurda (cat am luat in ambele maini, o gramajoara)
  • -50ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta cu leurda:

Fasolea aleasa am spalat-o in apa rece si am pus-o la inmuiat in apa multa de seara pana dimineata. Dimineata am pus fasolea in vasul de la Slow Cooker, am pus morcovul curatat, usturoiul si foile de dafin si am lasat-o la gatit pentru 5 ore la temperatura mica .

Fasolea se poate fierbe clasic fara nici o problema, dar aparatul meu Slow Cooker ma ajuta enorm atunci cand trebuie sa plec la serviciu .

Fasolea fiarta am pus-o in vasul robotului  impreuna cu sare, piper, morcovul, usturoiul si sucul de rosii. Am pornit robotul si am facut o pasta fina . Mutam fasolea intr-un castron.

Leurda spalata bine si uscata am tras-o la tigaie in 50 ml ulei pentru 2 minute. Am gatit-o pana cand s-a muiat putin si a devenit un verde intens .

Punem leurda in vasul robotului si o maruntim si pe ea.

Amestecam fasolea pasta cu leurda, gustam si mai punem sare si piper daca trebuie. Servim cu muraturi.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta cu leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (19)

Rocsi 1

17.03.2016, 19:57

mirela0911 1

17.03.2016, 20:19

Cred ca a iesit o minunatie!

Panacris 1

17.03.2016, 21:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Baba Ganoush