Sarmale cu păsat (de post)

de mirela0911 in Mancaruri de post, 27 Noi 2014 | 4296 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • frunze de varză murată
  • 500 g ciuperci champignon
  • 500 g păsat
  • 100 g orez
  • 1 ceapă potrivită
  • 100 ml ulei
  • pastă de ardei
  • sare, piper
  • 1 crenguta cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu păsat (de post):

Se taie ceapa marunt si se pune la calit in ulei. Ciupercile se spala, se taie cubulete si se pun la calit separat pana scade apa care o lasa. Păsatul se spala bine, in mai multe ape si se lasa sa se scurga bine de apa. Orezul se spala si el in mai multe ape. Peste ceapa se adauga ciupercile, păsatul apoi orezul. Se amesteca bine, se adauga pasta de ardei, sare si piper dupa gust. Se calesc toate la un loc timp de 2-3 minute apoi se iau de pe foc.


Se pregatesc frunzele de varza murata si se formeaza sarmalele. Intr-o oala incapatoare se pune pe fundul acesteia varza taiata marunt, o crenguta de cimbru si se aseaza sarmalele. Se pune apa in oala, sa fie de doua degete deasupra sarmalelor si se pune la foc potrivit spre mic sa fiarba timp de aproximativ 3 ore.


Pofta buna! Se pot servi si cu smantana daca nu este post!

 

TIPS-URI

1

Se pot fierbe si cu afumatura langa ele.

2

Se pot taia bucatele de slanina si amestecate in compozitia sarmalelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu păsat (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

babi5 1

30.11.2014, 07:57

Inca un laike

Xandrinne 1

30.11.2014, 09:45

nuky 1

01.12.2014, 15:40

Spune-mi ce este pasatul?cu stima,Violeta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu ciuperci și nucă