Fasole batuta cu leurda

de anca_rm in Mancaruri de post, 17 Mar 2016 | 3247 vizualizari

 

O mancarica de post perfecta pentru zilele astea. Cum deja in piata e plin de leurda ar fi pacat sa nu o folosim in diverse preparate sau mancata ca atare.
Eu am folosit fasole pestrita pe care am fiert-o la slow cooker impreuna cu morcov, usturoi si foi de dafin.

 

INGREDIENTE

  • -300 gr fasole uscata
  • -1 morcov
  • -3 catei usturoi
  • -3 foi dafin
  • -sare
  • -piper
  • -150 ml suc de rosii
  • -leurda (cat am luat in ambele maini, o gramajoara)
  • -50ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta cu leurda:

Fasolea aleasa am spalat-o in apa rece si am pus-o la inmuiat in apa multa de seara pana dimineata. Dimineata am pus fasolea in vasul de la Slow Cooker, am pus morcovul curatat, usturoiul si foile de dafin si am lasat-o la gatit pentru 5 ore la temperatura mica .

Fasolea se poate fierbe clasic fara nici o problema, dar aparatul meu Slow Cooker ma ajuta enorm atunci cand trebuie sa plec la serviciu .

Fasolea fiarta am pus-o in vasul robotului  impreuna cu sare, piper, morcovul, usturoiul si sucul de rosii. Am pornit robotul si am facut o pasta fina . Mutam fasolea intr-un castron.

Leurda spalata bine si uscata am tras-o la tigaie in 50 ml ulei pentru 2 minute. Am gatit-o pana cand s-a muiat putin si a devenit un verde intens .

Punem leurda in vasul robotului si o maruntim si pe ea.

Amestecam fasolea pasta cu leurda, gustam si mai punem sare si piper daca trebuie. Servim cu muraturi.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta cu leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rocsi 1

17.03.2016, 19:57

mirela0911 1

17.03.2016, 20:19

Cred ca a iesit o minunatie!

Panacris 1

17.03.2016, 21:42

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti de post