Fasole batuta cu leurda

de anca_rm in Mancaruri de post, 17 Mar 2016 | 966 vizualizari

 

O mancarica de post perfecta pentru zilele astea. Cum deja in piata e plin de leurda ar fi pacat sa nu o folosim in diverse preparate sau mancata ca atare.
Eu am folosit fasole pestrita pe care am fiert-o la slow cooker impreuna cu morcov, usturoi si foi de dafin.

 

INGREDIENTE

  • -300 gr fasole uscata
  • -1 morcov
  • -3 catei usturoi
  • -3 foi dafin
  • -sare
  • -piper
  • -150 ml suc de rosii
  • -leurda (cat am luat in ambele maini, o gramajoara)
  • -50ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta cu leurda:

Fasolea aleasa am spalat-o in apa rece si am pus-o la inmuiat in apa multa de seara pana dimineata. Dimineata am pus fasolea in vasul de la Slow Cooker, am pus morcovul curatat, usturoiul si foile de dafin si am lasat-o la gatit pentru 5 ore la temperatura mica .


Fasolea se poate fierbe clasic fara nici o problema, dar aparatul meu Slow Cooker ma ajuta enorm atunci cand trebuie sa plec la serviciu .


Fasolea fiarta am pus-o in vasul robotului impreuna cu sare, piper, morcovul, usturoiul si sucul de rosii. Am pornit robotul si am facut o pasta fina . Mutam fasolea intr-un castron.


Leurda spalata bine si uscata am tras-o la tigaie in 50 ml ulei pentru 2 minute. Am gatit-o pana cand s-a muiat putin si a devenit un verde intens .


Punem leurda in vasul robotului si o maruntim si pe ea.


Amestecam fasolea pasta cu leurda, gustam si mai punem sare si piper daca trebuie. Servim cu muraturi.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta cu leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rocsi 1

17.03.2016, 19:57

mirela0911 1

17.03.2016, 20:19

Cred ca a iesit o minunatie!

Panacris 1

17.03.2016, 21:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de ciuperci ( de post)