Fasole batuta de post

de diaconta in Mancaruri de post, 19 Noi 2010 | 3839 vizualizari

 

Fiind zi de post am facut fasolica asta,la noi i se mai spune si fasole frecata.Cred ca e pacat sa mananci de post cu atata pofta,dar a fost atat de buuuuuuuuna incat rivaliza cu orice fripturica.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole uscata
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa uscata
  • 2 catei de usturoi
  • verdeata
  • sare,piper,vegeta,boia dulce
  • ulei
  • Pentru sosul de ceapa:
  • 2 cepe mari
  • ulei
  • 1 lingura suc de rosii
  • sare,boia dulce
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta de post:

Fasolea se pune la inmuiat in apa rece de cu seara.


Dis de dimineata se pune la fiert in apa cu putina sare,morcovi si ceapa uscata.Se fierbe destul de multisor.Se strecoara de zeama,se lasa sa se raceasca,apoi se pune in robot si se mixeaza.


Se adauga cate putina apa cu vegeta,pana cand se ajunge la consistenta dorita.


Intr-o cratita se pune putin ulei si cei doi catei de usturoi zdrobiti.Se prajesc putin ,se adauga putina boia si apoi se pune pasta de fasole in cratita.


Se potriveste la gust cu sare,piper si vegeta,iar spre final se adauga verdeata.


Pentru sos,se pune ulei intr-o cratita,cand s-a incalzit se pune ceapa taiata solzi.Se prajeste putin,apoi se pune putina apa si se lasa sa fiarba.


Cand apa a scazut,se adauga putina boia,sare si 1 lingura de suc de rosii.


Se mai lasa 2 minute pe foc si....gata.


Am servit cu muraturi(gogonele si conopida),asa cum spuneam a fost un ....deliciiuuuuuu.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Nicolae 1

20.11.2010, 19:30

fasolea batuta de post -ptr. toate zilele e superba ebinevenita la orice masa copioasa daca mai pui ceva pe linga ia...

diaconta 1

20.11.2010, 19:30

Medi da' ce buna a fooooooooost

diaconta 1

20.11.2010, 19:31

Asa-i Nicolae,oare de ce ne-om aduce aminte doar in post ca sunt mancaruri sanatoase si delicioase chiar daca's de post?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ceapa cu mamaliguta-post