Fasole batuta, servita cu mamaliga

de mirela0911 in Mancaruri de post, 7 Apr 2019 | 6071 vizualizari

 

Una din mancarurile de post cel mai frecvent intalnita dar si cea mai buna! Daca nu tineti post, se poate servi cu carnati de la garnita si varza murata, o bunatate! Deja imi ploua in gura!
"Retete de post creative"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole boabe alba
  • 1 ceapa galbena
  • sare
  • 1 morcov optional
  • 3 buc ceapa galbena
  • ulei
  • 1 lgt boia dulce
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta, servita cu mamaliga:

In primul rand se curata fasolea si se tine in apa peste noapte. A doua zi se spala in 3 ape si se pune la fiert in apa rece. Dupa ce da cateva clocote, se scurge de apa si se pune din nou la fiert in apa curata, fierbinte.

 In momentul in care incepe sa fiarba apa, se adauga ceapa curatata si doar crestata si optional morcovul curatat. Pe la jumatatea timpului de fierbere se adauga si sare.

Dupa ce a fiert bine, boabele de fasole sunt moi, se scurge de apa, dar nu se arunca, si se lasa sa se raceasca usor.

Intr-un vas incapator se pune fasolea si se da prin blender pana devine o pasta. Pe vremuri, cand nu existau blendere, se zdrobea fasolea cu telul pentru cartofi piure apoi se freca in strecuratoare pentru a ramane cojile de la fasole. :D

Se curata ceapa si se taie marunt. Intr-o cratita se pune ulei la incins si se adauga ceapa la calit. Se presara putina sare si se lasa pana devine sticloasa. Se adauga boiaua si se amesteca repede pentru a nu se arde. Se scoate separat putina ceapa cu ulei, pentru topping.

Se toarna fasolea in cratita si se amesteca. Se lasa sa dea cateva clocote, amestecand bine pentru a nu se prinde de fund. Daca este prea groasa se adauga din apa in care a fiert si care s-a pastrat.

Intre timp se prepara mamaliga si se scoate muratura preferata.

Se pune fasolea in farfurii iar deasupra se toarna topping-ul de ceapa pastrat.

O bunatate, garantat!

TIPS-URI

1

Puteti servi cu orice fel de muratura, insa cel mai bine merge cu varza murata, stropita cu putin ulei!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta, servita cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole frecata