Fasole boabe cu ciolan afumat

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 28 Apr 2015 | 747 vizualizari

 

Dragostea trece prin stomac. Un ciolan cu fasole are efect garantat :D. De aceasta data diferenta a fost facuta de ceapa multa si morcovul pe care de obicei nu-l foloseam in acest preparat !!!

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe
  • 500 g ciolan afumat
  • 100 ml ulei
  • 1 foaie dafin
  • 2 morcovi
  • 2 cepe galbene
  • 2 cepe verzi
  • 1 ceapa rosie
  • 1 buc mica praz
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 lingurita boia ardei
  • 1 pahar bulion
  • 1/2 lingurita pasta ardei iute-Eros Pista
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole boabe cu ciolan afumat:


  1. Boabele de fasole alese de impuritati spalate se pun la infoiat in apa cateva ore sau de pe o zi pe alta . Daca este nevoie completati apa.

  2. Ciolanul se portioneaza si se spala bine. Daca este prea sarat sau de mult timp se opareste cu apa clocotita .

  3. Legumele se curata si se spala.

  4. Se pune la fiert fasolea, ciolanul, morcovul taiat, ardeiul tocat si foaia de dafin.

  5. Pentru rapiditate eu am folosit oala sub presiune o ora. Nu am pus sare ciolanul afumat fiind sarat .

  6. Se toaca ceapa marunt, prazul rondele si se calesc usor in ulei. La sfarsit se aduga boia si bulion, pasta ardei.

  7. In momentul in care fasolea este fiarta adugati prajeala de ceapa, se amesteca si se pun verdeturile tocate .

  8. Adugati 2 pahare de apa si fierbeti inca 15 minute impreuna ca gusturile sa se omogenizeze.

  9. Gustati si sarati daca este nevoie.

  10. Serviti fasolea cu ciolan insotita de muraturi .


 

TIPS-URI

1

Daca doriti ca fasolea sa se infoaie mai repede folositi apa calduta .

2

Daca aveti mofturosi in familie mascati mararul adugandu-l din timp la fierbere . In acest fel ramane doar o aroma subtila .

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole boabe cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

Constelatialeu 1

28.04.2015, 21:56

cam de belea...

anca_rm 1

29.04.2015, 08:43

fasolea uscata nu o refuz niciodata

mirela0911 1

29.04.2015, 12:58

Tare buna e!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Piftelute cu sos alb