Fasole boabe scazuta

de Rocsi in Mancaruri de post, 17 Apr 2013 | 36399 vizualizari

 

Nu stiu voua daca va place fasolea si cat de mult dar mie imi place foarte mult. Cred ca as face macar o data la 2 saptamani, dar cum alor mei nu prea le e bine de la ea ma multumesc si mai rar, ca nu prea ma incanta ideea de a face mancare doar pentru mine. Acum vin cu o reteta de fasole boabe scazuta, de post asa cum ne facea mama in copilarie si noi mancam care mai de care mai multa...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole alba boabe
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2 linguri cu varf zarzavat
  • 4-5 cozi de ceapa verde
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • 4-5 linguri pasta de rosii de casa
  • 3 linguri ulei
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole boabe scazuta:

Alegem fasolea sa nu aiba mizerie, o spalam in 2-3 ape, apoi o lasam la umflat, in apa fierbinte, 3-4 ore sau peste noapte.

Dupa acest timp, punem intr-o oala apa la fiert si cand da in clocot dam drumul la fasole si o fierbem cam 10 minute.

Scurgem apa, punem alta dar clocotita si o punem iar pe flacara aragazului..

Curatam ceapa si o taiem nu foarte mare.

Patrunjelul verde il spalam, indepartam cozile si il tocam.

Morcovul il radem de coaja apoi il facem cubulete, iar zarzavatul il spalam putin de surplusul de sare.

Toate aceste legume le punem in oala, presaram putina sare, piper.

Curatam usturoiul, ii dam drumul peste fasole si lasam sa fiarba la foc potrivit.

Cand fasolea este bine patrunsa o dam deoparte.

Cozile de ceapa verde le spalam si le taiem rondele (sau puteti folosi o ceapa uscata).

Intr-o tigaie punem uleiul la incins, punem ceapa verde si o inabusim 1 minut, apoi adaugam pasta de rosii.

Amestecam bine, punem cateva linguri din zeama in care a fiert fasolea, lasam sa inceapa sa clocotesca si adaugam boabele de fasole scurse.

Dam gust cu sare, piper, boiaua de ardei dulce si lasam la scazut cam 5 minute.

Cand este gata presaram marar verde tocat, apoi este numai buna de servit.

Cu o muratura sau cu o ceapa, daca va place, eu va urez sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole boabe scazuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

Rocsi 1

19.04.2013, 20:19

Karla

Cris2711 1

19.04.2013, 20:20

ii vine randul cat de curand

Rocsi 1

19.04.2013, 20:48

Cris draga!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piure de urzici cu mamaliguta