Fasole boabe scazuta cu muschi de porc

de Rocsi in Porc, 25 Sep 2014 | 6700 vizualizari

 

Zilele trecute am primit niste boabe de fasole verzi, adica abia desfacute si le-am pus in pungute la congelator. Cum le puneam eu in pungute, stiam ca am niste muschi de porc scos la dezghetat sa fac ceva mancare si am zis ca ar cam merge perfect cu o fasole. Asa ca am oprit un castronel cu boabe de fasole, am pus legume, muschiuletul de porc, condimentat atat cat trebuie si a iesit o nebunieeee...

 

INGREDIENTE

  • 1 castron fasole boabe verzi
  • 500 gr muschi de porc
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei kapia
  • 1/2 ardei galben
  • 1 rosie mare de gradina
  • 5 crengute patrunjel verde
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 2 linguri pasta de tomate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole boabe scazuta cu muschi de porc:

Spalam carnea, o tamponam cu un servetel si o taiem bucati potrivite.
Decojim morcovul, il dam pe razatoarea mare, ceapa o curatam si o tocam marunt.
Ardeiul kapia si cel galben, ii curatam de seminte, ii taiem cuburi, rosia o decojim de pielita si o tocam.
Patrunjelul verde il spalam, indepartam coditele si il tocam marunt.
Intr-o oala incingem uleiul, inabusim carnea de toate partile, apoi punem legumele pregatite mai sus in afara de rosie.
Lasam si acestea la inabusit circa 2 minute, apoi punem cam 4 cani cu apa.
Acoperim cu un capac, lasam sa fiarba carnea 20-25 de minute, apoi turnam boabele de fasole spalate bine si rosia taiata.
Condimentam cu sare, piper, boiaua de ardei dulce.

Lasam preparatul la foc potrivit, acoperit, pana ce carnea dar si fasolea sunt bine fierte, iar zeama a scazut suficient.
La final presaram cimbrul uscat, incorporam pasta de tomate si mai dam 3-4 clocote.
Inchidem aragazul, lasam fasolea noastra sa stea 10 minute acoperita, apoi servim, cu muraturi, cu ceapa rosie si cu ce ne mai place noua ;)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole boabe scazuta cu muschi de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Rocsi 1

25.09.2014, 21:44

Andreea

Rocsi 1

25.09.2014, 21:44

Multumesc mult Mokuska

Rocsi 1

25.09.2014, 21:44

Asa zic si eu Dey

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Snitel crocant