Fasole boabe scazuta cu muschi de porc

de Rocsi in Porc, 25 Sep 2014 | 1709 vizualizari

 

Zilele trecute am primit niste boabe de fasole verzi, adica abia desfacute si le-am pus in pungute la congelator. Cum le puneam eu in pungute, stiam ca am niste muschi de porc scos la dezghetat sa fac ceva mancare si am zis ca ar cam merge perfect cu o fasole. Asa ca am oprit un castronel cu boabe de fasole, am pus legume, muschiuletul de porc, condimentat atat cat trebuie si a iesit o nebunieeee...

 

INGREDIENTE

  • 1 castron fasole boabe verzi
  • 500 gr muschi de porc
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei kapia
  • 1/2 ardei galben
  • 1 rosie mare de gradina
  • 5 crengute patrunjel verde
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 2 linguri pasta de tomate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole boabe scazuta cu muschi de porc:

Spalam carnea, o tamponam cu un servetel si o taiem bucati potrivite.

Decojim morcovul, il dam pe razatoarea mare, ceapa o curatam si o tocam marunt.

Ardeiul kapia si cel galben, ii curatam de seminte, ii taiem cuburi, rosia o decojim de pielita si o tocam.

Patrunjelul verde il spalam, indepartam coditele si il tocam marunt.

Intr-o oala incingem uleiul, inabusim carnea de toate partile, apoi punem legumele pregatite mai sus in afara de rosie.

Lasam si acestea la inabusit circa 2 minute, apoi punem cam 4 cani cu apa.

Acoperim cu un capac, lasam sa fiarba carnea 20-25 de minute, apoi turnam boabele de fasole spalate bine si rosia taiata.

Condimentam cu sare, piper, boiaua de ardei dulce.


Lasam preparatul la foc potrivit, acoperit, pana ce carnea dar si fasolea sunt bine fierte, iar zeama a scazut suficient.

La final presaram cimbrul uscat, incorporam pasta de tomate si mai dam 3-4 clocote.

Inchidem aragazul, lasam fasolea noastra sa stea 10 minute acoperita, apoi servim, cu muraturi, cu ceapa rosie si cu ce ne mai place noua ;)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole boabe scazuta cu muschi de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (30)

Rocsi 1

25.09.2014, 21:44

Andreea

Rocsi 1

25.09.2014, 21:44

Multumesc mult Mokuska

Rocsi 1

25.09.2014, 21:44

Asa zic si eu Dey

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!