Ceafa de porc la tava

de delia64 in Porc, 26 Mar 2014 | 1162 vizualizari

 

Daca vreau sa vad zambete pe felele familiei mele le gatesc asa ceva !!!

 

INGREDIENTE

  • o bucata ceafa de porc
  • 5 cepe
  • 3 ardei kapia
  • 1 capatana usturoi
  • 2 linguri ketchup de casa
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 50 ml. ulei
  • o cana apa
  • un pahar vin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc la tava:

Se spala ceafa si se pune intr-o cratita cu ulei  incins, se intoarce pe toate partile carnea pentru a se inchid porii si sucul sa ramana in interiorul cefei .

Adaugam ketchupul , sare , piper , boia si ceapa , usturoiul si ardeiul taiate marunt , punem si o cana de apa , acoperim cratita cu un capac si lasam sa fiarba incet aproximativ 40 de minute .

Intepam ceafa cu furculita si daca intra usor in carne scoatem ceafa si o taiem felii la grosimea dorita  , le asezam intr-o tava .

Legumele le facem pasta cu ajutorul blenderului  si le desertam peste feliile de ceafa in tava si un pahar de vin . 

Incalzim cuptorul si introducem friptura la temperatura de 200 grade pana capata carnea o crusta rumena  , aproximativ 20 de minute .

Se serveste cu piure de cartofi si salata de rosii si  castraveti sau cu muratura preferata .

Pofta buna !!!!

 

 

TIPS-URI

1

Asfel pregatita friptura este delicioasa.

RETETA IN IMAGINI

Ceafa de porc la tava-0
Ceafa de porc la tava-1
Ceafa de porc la tava-2
Ceafa de porc la tava-3
Ceafa de porc la tava-4
Ceafa de porc la tava-5
Ceafa de porc la tava-6

COMENTARII (17)

delia64

delia64 1

26.03.2014, 19:13

Va multumesc pentru aprecieri !!!

Rocsi

Rocsi 1

26.03.2014, 19:37

Mmm ce buna

botcrina

botcrina 1

03.04.2014, 21:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!