Ceafa de porc la tava

de Panacris in Porc, 7 Mar 2020 | 460 vizualizari

 

O friptură clasică și tare simplu de preparat!
 
Spor și poftă bună! ;)

 

INGREDIENTE

  • Ceafă de porc 1200 g,
  • Sare Himalya 1 lingură,
  • Cimbru uscat 1 lingură,
  • Rozmarin 1 lingură,
  • Ceapă deshidratată 1 lingură,
  • Usturoi granulat 1lingură,
  • Oregano uscat 1 lingură,
  • Boabe de coriandru 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Piper negru proaspăt măcinat ½ lingură,
  • Vin alb demisec 300 ml.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc la tava:

Ceafa se curăță, se feliază și feliile obținute, cca. 6 bucăți mai grosuțe,se pun într-o tavă termorezistentă împreună cu vinul.


Condimentele se amestecă apoi se mărunțesc într-un mojar sau aparat de măcinat manual/electric.


Amestecul de condimente se presară peste feliile de ceafă, pe ambele părți, apoi se acoperă tava cu capac sau folie de aluminiu și se dă la gătit în cuptorul preîncins cca. 60 minute la 150 g. După cele 60 de minute, se descoperă tava, se lasă la gătit încă 15 minute, neacoperit, apoi se întorc fripturile și se pun din nou la copt cca. 15 minute.



Fripturile se servesc cu garnitura preferată, în cazul nostru legume la tavă :D ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Gherca Daniela 1

09.03.2020, 16:29

Rocsi 1

11.03.2020, 20:39

Este o reteta simpla, dar care ne place si o pregatim si noi!

dantes 1

15.03.2020, 10:26

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6624 puncte

Constelatialeu

4475 puncte

Rocsi

4453 puncte

Ksenya

3965 puncte

Panacris

3756 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine

de Dea_Dea 6

ieri la 23:56

Talmes-balmes

ieri la 19:21

Desert tort din biscuiti, de post

de RODIMUR 7

ieri la 13:57

Ficat de porc cu ceapa

pe 29.03 la 22:02

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc in sos de fructe ** 100 **