Fasolea se pune la inmuiat in apa rece de seara pana a doua zi. Se schimba apa si se pune la fiert. Dupa ce da in clocot se arunca apa, se pune alta apa calda si se fierbe cam o ora la foc potrivit impreuna cu frunzele de dafin.
Ceapa si morcovii se curata si se spala. Se toaca ceapa marunt, iar morcovii felii si se pun la calit in ulei pana se inmoaie. Se taie carnatii in bucati potrivit de mari si se prajesc putin impreuna cu ceapa si morcovii. Se adauga sosul de rosii, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba vreo cinci minute.
Se toarna sosul de rosii peste fasole si se mai lasa sa fiarba impreuna un sfert de ora. Se serveste cu ardei iute daca va place.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro