Fasole facaluita

de Julie in Mancaruri de post, 8 Noi 2010 | 4156 vizualizari

 

"Magnifica insotire pentru carnati sau alte prajeli de porc , fasolea facaluita este in sine o bine mestecare,cu muraturi desigur."

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe,
  • 250 ml ulei,
  • sare,
  • 2 cepe,
  • 1 lingurita boia,
  • 2-3 linguri smantana ( daca vreti)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole facaluita:

Fasolea se pune in apa , seara. Se fierbe a doua zi cu o lingurita cu sare, timp de 2-3 ore . Se scurge fasolea de apa in care a fiert si se paseaza . Piureul obtinut se freaca bine cu 150 ml ulei, sare dupa gust si smantana.


Fiind o reteta din Ardeal, smantana nu putea lipsi, nu? ;) Se toaca ceapa pestisori si se prajeste pana se inmoaie, in 100 ml ulei frecat cu boia. Fasolea se ofera acoperita cu ceapa prajita si uleiul ramas.



Asa se face in Ardeal " fasolea facaluita" , dupa cum ne spune Radu Anton Roman. Mai la sud ,prin Tara Romaneasca , mancarea se numeste "fasole batuta" , in ea se mai adauga si 2-3 catei de usturoi bine pisati, iar de smantana nici vorba!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole facaluita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (14)

Bucataras Medi 1

09.11.2010, 15:03

mmm.......ce bunaciune.............

aziz 1

12.11.2010, 18:53

yam yam

Pasiune pentru bucatarie 1

19.11.2010, 21:23

doamne ador fasolea cu ceapa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!