Fasole facaluita

de Julie in Mancaruri de post, 8 Noi 2010 | 7772 vizualizari

 

"Magnifica insotire pentru carnati sau alte prajeli de porc , fasolea facaluita este in sine o bine mestecare,cu muraturi desigur."

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe,
  • 250 ml ulei,
  • sare,
  • 2 cepe,
  • 1 lingurita boia,
  • 2-3 linguri smantana ( daca vreti)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole facaluita:

Fasolea se pune in apa , seara. Se fierbe a doua zi cu o lingurita cu sare, timp de 2-3 ore . Se scurge fasolea de apa in care a fiert si se paseaza . Piureul obtinut se freaca bine cu 150 ml ulei, sare dupa gust si smantana.

Fiind o reteta din Ardeal, smantana  nu putea lipsi, nu?   ;)   Se toaca ceapa pestisori si se prajeste pana se inmoaie, in 100 ml ulei frecat cu boia. Fasolea se ofera acoperita cu ceapa prajita si uleiul ramas.

Asa se face in Ardeal  " fasolea facaluita" , dupa cum ne spune Radu Anton Roman.  Mai la sud ,prin Tara Romaneasca , mancarea se numeste "fasole batuta" , in ea se mai adauga si 2-3 catei de usturoi bine pisati, iar de smantana nici vorba!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole facaluita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

aziz 1

12.11.2010, 18:53

yam yam

Pasiune pentru bucatarie 1

19.11.2010, 21:23

doamne ador fasolea cu ceapa

Aurelia 07_07 1

14.12.2019, 17:32

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu fistic si ciocolată albă

ieri la 21:18

Pui crocant la cuptor

ieri la 21:07

Desert prajitura cu visine

pe 26.06 la 14:04

Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

pe 24.06 la 21:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2938 puncte

Rocsi

2157 puncte

Constelatialeu

1679 puncte

 Merisor

1500 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta