Icre de fasole

de Andra_Constantinescu in Mancaruri de post, 24 Mar 2016 | 2638 vizualizari

 

N-am mai mancat pana acum bunatate din asta. Mama mi-a spus ca obisnuia sa faca icre de fasole atunci cand eram mica, dar a zis ca nu a mai facut pentru ca eu nu am vrut sa mananc. Acum, cu prilejul concursului "Vegetalele la putere", am incercat pana la urma si acest mod de preparare al fasolei si mi-a placut foarte mult. 

 

INGREDIENTE

  • 400 g boabe uscate de fasole alba;
  • apa;
  • sare;
  • doua cepe;
  • 100 ml ulei.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Icre de fasole:

Fasolea se alege (sa nu fie boabe stricate), se spala in doua-trei ape, apoi se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Dupa ce da in cateva clocote, se ia de foc, se acopera cratita cu un capac si se lasa fasolea sa se umfle cel putin o ora.


Dupa aceea, fasolea se clateste in apa rece intr-o sita, apoi se pune din nou la fiert in alta apa curata, impreuna cu putina sare. Pe parcursul fierberii se completeaza cu apa daca este necesar.


Dupa ce boabele au fiert bine si incep sa se zobeasca, se ia cratita de pe foc si se lasa fasolea sa se racoreasca.


Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.


Fasolea se da prin robotul de bucatarie, apoi se amesteca cu ceapa si uleiul.


Se serveste rece, intinsa pe paine.


Se poate servi cu rosii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Icre de fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Geanina87 1

25.03.2016, 12:18

simona72 1

25.03.2016, 13:40

Rocsi 1

25.03.2016, 21:07

Bune, bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Carpati
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura ora 12 cu visine

pe 23.06 la 18:14

Desert prajitura cu ghimbir

pe 23.06 la 17:55

Ciorba de burta

de Adi 4

pe 23.06 la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu spanac (de post)