Fasole frecata (batuta)

de lilik in Mancaruri de post, 19 Oct 2012 | 4891 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr boabe de fasole grasa(eu am avut pastai si le-am desfacut)
  • 1 ceapa marisoara
  • 200-300 ml passata de rosii
  • usturoi dupa gust
  • ulei de masline
  • sare,piper
  • boia
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole frecata (batuta):

Desfacem pastaile de fasole si punem fasolea la fiert,lasam sa dea cateva clocotete,apoi schimbam apa si punem din nou la foc si lasam sa fiarba la foc potrivit pana fasolea este fiarta,dar sa nu se desfaca boabele.

Daca aveti fasole uscata,o puneti la inmoi cu o zi inainte si ii schimbati apa din cand in cand,apoi o puneti la fiert cu o lingurita de bicarbonat,lasati sa dea cateva clocote,apoi schimbati apa si lasati la fiert.

Cand fasolea este fiarta,dam deoparte si lasam sa se racoreasca,apoi scurgem apa care a mai ramas pe ea(dar o pastram pentru ca o sa avem nevoie pe parcurs),apoi cu un blender de mana o pasam si adaugam din apa in care a fiert fasolea pana obtinem consistenta dorita.

Curatam ceapa si o tocam marunt,apoi o punem la innabusit cu ulei de masline,iar cand devine sticloasa,punem passata de rosii,boia si 1 polonic din apa in care a fiert fasolea,apoi lasam la foc mic pana sosul scade,apoi adaugam in cratita peste sos fasolea batuta,amestecam si mai lasam sa fiarba 2-3 minute impreuna sa se patrunda aromele.

Potrivim de sare si piper si dam deoparte,lasam 5 minute sa se racoreasca,apoi adaugam usturoi dat pe razatoarea cu ochiuri mici(sau praf de usturoi) dupa plac.

Servim alaturi de muraturile preferate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole frecata (batuta)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta