Fasole frecata (batuta)

de lilik in Mancaruri de post, 19 Oct 2012 | 3468 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr boabe de fasole grasa(eu am avut pastai si le-am desfacut)
  • 1 ceapa marisoara
  • 200-300 ml passata de rosii
  • usturoi dupa gust
  • ulei de masline
  • sare,piper
  • boia
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole frecata (batuta):

Desfacem pastaile de fasole si punem fasolea la fiert,lasam sa dea cateva clocotete,apoi schimbam apa si punem din nou la foc si lasam sa fiarba la foc potrivit pana fasolea este fiarta,dar sa nu se desfaca boabele.


Daca aveti fasole uscata,o puneti la inmoi cu o zi inainte si ii schimbati apa din cand in cand,apoi o puneti la fiert cu o lingurita de bicarbonat,lasati sa dea cateva clocote,apoi schimbati apa si lasati la fiert.


Cand fasolea este fiarta,dam deoparte si lasam sa se racoreasca,apoi scurgem apa care a mai ramas pe ea(dar o pastram pentru ca o sa avem nevoie pe parcurs),apoi cu un blender de mana o pasam si adaugam din apa in care a fiert fasolea pana obtinem consistenta dorita.


Curatam ceapa si o tocam marunt,apoi o punem la innabusit cu ulei de masline,iar cand devine sticloasa,punem passata de rosii,boia si 1 polonic din apa in care a fiert fasolea,apoi lasam la foc mic pana sosul scade,apoi adaugam in cratita peste sos fasolea batuta,amestecam si mai lasam sa fiarba 2-3 minute impreuna sa se patrunda aromele.


Potrivim de sare si piper si dam deoparte,lasam 5 minute sa se racoreasca,apoi adaugam usturoi dat pe razatoarea cu ochiuri mici(sau praf de usturoi) dupa plac.


Servim alaturi de muraturile preferate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole frecata (batuta)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

jolygina 1

19.10.2012, 19:26

twilight7 1

22.10.2012, 13:44

bunnnnn!!!!!!!!!!!!!!

lilik 1

28.10.2012, 10:56

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornuri pufoase cu gem
  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

  • 25

    V

RETETA RECOMANDATA
Mâncare de conopidă - de post