Fasole galbena lata cu zarzavat pt iarna

de nadina73 in Conserve, 26 Sep 2010 | 18428 vizualizari

 

la iarna in 5 minute aveti ciorbica gata

 

INGREDIENTE

  • 2 kg fasole lata galbena
  • 0,5 kg ceapa
  • 0,5 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei galven
  • patrunjel verde
  • frunze de telina
  • rosii1,5 kg rosii
  • sare
  • conservant sau aspirina
  • ulei de masline 4-5 linguri
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole galbena lata cu zarzavat pt iarna:

Se curata fasolea se taie bucatele .

Morcovul se taie rondele subtiri

Ceapa se curata si se taie pestisori.

Ardeiul se taie cubulete.

Frunzele de patrunjel si telina se toaca marunt

Rosiile se taie feliute

Se pune ulei intr-o oala se pune un rand de fasole dupa care se pune morcov,ardei,ceapa,rosii ,patrunjel verde si frunze de telina,sare si din nou se repeta operatiune pana la final.Se pune oala pe foc la foc potirvit fara apa si cu capac aproximativ 1 ora.

La final se pun in borcan se pune aspirina sau conservant se pune capacul si se pun la dunt intr-o oala cu apa si se acopera borcanele cu o carpa se duntulesc 20-25 minute dupa care se lasa  in oala pana se racesc.

Daca am primit fasole din tara ,era si pacat sa ratez ocazia.La iarna este o mancare si de post si usoara si rapida

Din cantitatile de mai sus vor iesi  6-7 borcane de 800g

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole galbena lata cu zarzavat pt iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

nadina73 1

03.10.2010, 17:23

da laly cu mare drag iubita ,nu iti dau borcan si gata preparat doar sa te pui la masa

nadina73 1

03.10.2010, 17:25

yafa

nadina73 1

03.10.2010, 17:26

onuta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura cu visine

pe 26.06 la 14:04

Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

pe 24.06 la 21:01

Desert tarta cu visine si nuca

pe 24.06 la 19:51

TOP
utilizatori

Panacris

2938 puncte

Rocsi

2157 puncte

Constelatialeu

1679 puncte

 Merisor

1500 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume pentru iarna