Fasole in paine

de Miha in Mancaruri de post, 18 Ian 2010 | 2572 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru chifle:
  • 100 ml apa
  • 200 ml lapte
  • 150 g faina integrala
  • 350 g faina alba
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • Pentru mancarea de fasole:
  • 500 g fasole
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2-3 linguri ulei masline
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 foaie de dafin
  • sare si piper
  • cimbru
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole in paine:

Chifle:


Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta.Lasam 10 minute la dospit.



In vasul masinii de paine punem faina amestecata cu sare,peste care adaugam maiaua.Punem restul de apa,laptele si uleiul.


Am folosit programul de framantare+dospire.


Aluatul se imparte in 6 parti. Fiecare bucata de aluat se modeleaza sub forma de bila si o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasam din nou la crescut, in jur de 15-20 de minute, ungem cu ou si presaram cu susan.


Se coc in cuptorul incins la foc mediu, in jur de jumatate de ora, pana se rumenesc.


Mancarea de fasole:


Fasolea inmuiata in prealabil cateva ore in apa rece,se pune la fiert. Se schimba apa dupa primul clocot, se umple din nou cu alta apa fiarta si se fierbe pana este complet muiata. Pe parcursul fierberii se mai schimba apa de cateva ori.


Ceapa si morcovul se toaca marunt si se inabusa putin in uleiul de masline. Se adauga sucul de rosii si se mai fierbe putin, pana incepe sa se ingroase.


Se stinge cu zeama in care au fiert fasolele,se adauga si fasolele. Se potriveste gustul de sare si piper, se adauga putin cimbru si foaia de dafin. Cand este gata se presara cu patrunjel verde tocat.


Fiecarei chifle i se taie un capac si se scobeste miezul cu o lingura. Se umple cu fasole si se serveste imediat.


Ideea de servire o vazusem candva la Oana si acum m-am gandit sa o pun in practica. :)


 

TIPS-URI

1

miezul de la chifle il puteti pastra la frigider pentru chiftelute sau il uscati in cuptor si-l faceti pesmet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole in paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

danygospodina 1

20.01.2010, 16:58

Woow, ce minunata idee! Poti sa umpli cu de toate!

Oana 1

21.01.2010, 00:00

Buuuun!

Bucataras Dragos 1

31.01.2010, 23:05

gaby ziua ta e din 2 in 2 zile?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec marmorat
  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere, iaurt si nuci

de oanapl 5

ieri la 23:17

Tarta cu broccoli, ciuperci si cartofi

de oanapl 5

ieri la 23:08

Briose cu ciuperci si ceapa

de oanapl 5

ieri la 23:01

RETETA RECOMANDATA
Bors de fasole