Fasole pargalita

de amalia01 in Mancaruri de post, 29 Mar 2017 | 1922 vizualizari

 

Nu sunt mare fan al acestei legume, dar... este sanatoasa si, pana la urma, gustoasa.
Si pentru ca suntem in Postul Mare, m-am gandit ca nu strica sa pregatesc si eu una din acele "retete de post economice" mostenite de la mama.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole alba boabe
  • 1 morcov
  • 1 ceapa alba
  • 2 cartofi mici
  • apa
  • sare de mare
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lg ulei
  • 1 lgt boia dulce
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole pargalita:

Fasolea o speli in cateva ape si o pui la fiert, cat sa dea un clocot ( sa fiarba 5 minute), apoi o speli bine din nou si o lasi sa fiarba la foc mic, impreuna cu ceapa, cartofii si morcovul taiate bucati, adaugand putina sare.


Strecori boabele si pastrezi zeama.


Pasezi bine fasolea cu mixerul si apoi cu blenderul, adaugand treptat zeama. Faci acest lucru pana cand fasolea este bine maruntita si are consistenta unei smantani mai groase.


Cureti usturoiul si il zdrobesti. Jumatate din cantitate o calesti 1 minut, in ulei si adaugi boiaua, apoi il omogenizezi in fasole, impreuna cu restul de usturoi. Lasi totul sa fiarba la foc mic, inca 15 minute. Daca este nevoie, mai adaugi sare, dupa gust.


Servesti ca atare sau pe post de garnitura. Eu am facut o tocanita de soia cu ardei si o salata de varza murata.



TIPS-URI

1

Tips&Tricks: durata de fierbere a fasolei depinde...stiti si voi...

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole pargalita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Aletta 1

29.03.2017, 15:10

dantes 1

29.03.2017, 17:37

Buna!

Rocsi 1

29.03.2017, 21:23

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

ieri la 12:01

Aperitiv rulada BigMac fara carbohidrati

pe 20.09 la 15:30

Desert bezele Panda

de RODIMUR 7

pe 20.09 la 10:41

Desert la pahar cu sos de visine si crema de vanilie

de Lau 9

pe 19.09 la 21:14

RETETA RECOMANDATA
Maioneza din fasole alba-post