Fasole pargalita

de amalia01 in Mancaruri de post, 29 Mar 2017 | 547 vizualizari

 

Nu sunt mare fan al acestei legume, dar... este sanatoasa si, pana la urma, gustoasa.
Si pentru ca suntem in Postul Mare, m-am gandit ca nu strica sa pregatesc si eu una din acele "retete de post economice" mostenite de la mama.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole alba boabe
  • 1 morcov
  • 1 ceapa alba
  • 2 cartofi mici
  • apa
  • sare de mare
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lg ulei
  • 1 lgt boia dulce
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole pargalita:

Fasolea o speli in cateva ape si o pui la fiert, cat sa dea un clocot ( sa fiarba 5 minute), apoi o speli bine din nou si o lasi sa fiarba la foc mic, impreuna cu ceapa, cartofii si morcovul taiate bucati, adaugand putina sare.


Strecori boabele si pastrezi zeama.


Pasezi bine fasolea cu mixerul si apoi cu blenderul, adaugand treptat zeama. Faci acest lucru pana cand fasolea este bine maruntita si are consistenta unei smantani mai groase.


Cureti usturoiul si il zdrobesti. Jumatate din cantitate o calesti 1 minut, in ulei si adaugi boiaua, apoi il omogenizezi in fasole, impreuna cu restul de usturoi. Lasi totul sa fiarba la foc mic, inca 15 minute. Daca este nevoie, mai adaugi sare, dupa gust.


Servesti ca atare sau pe post de garnitura. Eu am facut o tocanita de soia cu ardei si o salata de varza murata.



 

TIPS-URI

1

Tips&Tricks: durata de fierbere a fasolei depinde...stiti si voi...

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole pargalita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Aletta 1

29.03.2017, 15:10

dantes 1

29.03.2017, 17:37

Buna!

Rocsi 1

29.03.2017, 21:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole uscata