Fasole scazuta cu salam

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 11 Mai 2013 | 5387 vizualizari

 

Mama si fiu la dieta . Barbat flamand . Cu ce-i indulcim sufletul ? In amintirea vremurilor trecute de acum 20 si ceva de ani cand salamul era la mare putere , cu pilaf, cu cartofi , etc ., am preparat fasole scazuta boabe cu salam .Salamul fiind vanatoresc de cea mai buna calitate si din sursa sigura .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole alba boabe
  • 1 varf cutit bicarbonat de sodiu
  • sare
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita cimbrisor
  • 1/2 lingurita boabe de piper negru
  • 2 cepe mari
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 500 gr salam vanatoresc
  • patrunjel verde
  • codite de ceapa verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole scazuta cu salam:

Fasolea alba boabe se curata de impuritati , se spala si se pune la fiert cu un varf de bicarbonat de sodiu . Se lasa sa dea un clocot[10 min ]. Scurgeti fasolea , completati cu apa . Adugati sare , foaia de dafin, piperul si cimbrisorul.


Curatati ceapa si o taiati cubulete . prajiti in ulei pana devine sticloasa , adaugati si salamul . Cand salamul este prajit semi-crocant dati culoare cu o lingurita de boia rosie de ardei .


Cand fasolea este fiarta amestecati cu prajeala cu salam .


Serviti mancarea de fasole asezonata cu verdeata si insotita de muraturi .

 

TIPS-URI

1

Bicarbonatul adaugat la ,, prima apa de fierbere'' la fasolea boabe, inmoaie coaja , grabind fierberea. Fasolea va fi mai bine tolerata nemaiprovocand balonare .

2

In timpul fierberii fasolei boabe verificati mereu nivelul apei .folositi o oala cu peretii grosi , neaderenta . Nu o lasati nesupravegheata . Va spune prieteneste ,, cineva '' :))) care a ars in tinerete 2 oale .

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole scazuta cu salam" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

11.05.2013, 20:51

Ce as manca o fasolica!

laura_n 1

11.05.2013, 21:38

ce bunaciuneee

mihaelar63 1

13.05.2013, 01:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in foi de varza murata