Fasole scazuta cu salam

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 11 Mai 2013 | 4798 vizualizari

 

Mama si fiu la dieta . Barbat flamand . Cu ce-i indulcim sufletul ? In amintirea vremurilor trecute de acum 20 si ceva de ani cand salamul era la mare putere , cu pilaf, cu cartofi , etc ., am preparat fasole scazuta boabe cu salam .Salamul fiind vanatoresc de cea mai buna calitate si din sursa sigura .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole alba boabe
  • 1 varf cutit bicarbonat de sodiu
  • sare
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita cimbrisor
  • 1/2 lingurita boabe de piper negru
  • 2 cepe mari
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 500 gr salam vanatoresc
  • patrunjel verde
  • codite de ceapa verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole scazuta cu salam:

Fasolea alba boabe se curata de impuritati , se spala si se pune la fiert cu un varf de bicarbonat de sodiu . Se lasa sa dea un clocot[10 min ]. Scurgeti fasolea , completati cu apa . Adugati sare , foaia de dafin, piperul si cimbrisorul.


Curatati ceapa si o taiati cubulete . prajiti in ulei pana devine sticloasa , adaugati si salamul . Cand salamul este prajit semi-crocant dati culoare cu o lingurita de boia rosie de ardei .


Cand fasolea este fiarta amestecati cu prajeala cu salam .


Serviti mancarea de fasole asezonata cu verdeata si insotita de muraturi .

 

TIPS-URI

1

Bicarbonatul adaugat la ,, prima apa de fierbere'' la fasolea boabe, inmoaie coaja , grabind fierberea. Fasolea va fi mai bine tolerata nemaiprovocand balonare .

2

In timpul fierberii fasolei boabe verificati mereu nivelul apei .folositi o oala cu peretii grosi , neaderenta . Nu o lasati nesupravegheata . Va spune prieteneste ,, cineva '' :))) care a ars in tinerete 2 oale .

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole scazuta cu salam" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

11.05.2013, 20:51

Ce as manca o fasolica!

laura_n 1

11.05.2013, 21:38

ce bunaciuneee

mihaelar63 1

13.05.2013, 01:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu frigarui si carnati proaspeti