Fasole scazuta la cuptor cu ardei kapia copt

de Rocsi in Mancaruri de post, 22 Oct 2015 | 5925 vizualizari

 

O super, super bunatate de fasole. Mie imi place enorm fasolea, mai ales ciorba si cea scazuta. Am vrut sa o fac intr-un mod mai diferit decat o pregatesc de obicei, sa fie mai aparte si se pare ca am reusit sa ii fac si pe ai mei sa o manance fara sa aiba probleme dupa. Ardeiul kapia copt ii da un gust aparte, putin usturoi, scazuta la cuptor, ce mai, o nebunie!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr fasole boabe albe mai mari
  • 2 linguri zarzavat
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 gogosar
  • 2 ardei kapia mari
  • 250 gr rosii decojite in sos tomat
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat
  • 1/2 legatura marar verde
  • 1 foaie de dafin
  • 1 catel mare de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri pasta de tomate
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole scazuta la cuptor cu ardei kapia copt:

Intai de toate, spalam fasolea, pe care o alegem inainte, o punem la inmuiat in apa clocotita pentru 3-4 ore. In acest timp, schimbam o data apa, dar punem tot clocotita.
Intr-o oala punem apa, o transferam pe foc.
Cand incepe sa fiarba, dam drumul la fasolea scursa si punem zarzavatul.
Acoperim cu un capac, lasam sa fiarba binisor, nu sa fie sfaramata, dar nici sa ramana tare.
Ardeii kapia ii coacem, ii lasam sa se raceasca. Ii decojim, ii curatam de cotor si seminte, apoi ii taiem fasii pe lung.
Curatam ceapa, o tocam marunt, morcovul il decojim, il dam pe razatoarea mica.
Gogosarul il taiem fasiute.
Intr-o tigaie incingem uleiul, inabusim ceapa, morcovul si gogosarul, 2-3 minute.
Adaugam fasolea fiarta si scursa de zeama, amestecam.
Rosiile decojite le facem cubulete, le punem peste fasole, presaram sare, piper, boia de ardei si cimbrul uscat.
Turnam 850 ml apa clocotita, punem fasiile de ardei kapia copt si pasta de tomate.

Amestecam bine, lasam sa clocoteasca 3-4 minute.
Stingem focul, turnam tot acest amestec intr-un vas de ceramica.
Curatam usturoiul, il taiem pe jumatate, il punem deasupra si foaia de dafin rupta bucatele.
Tocam mararul verde, il presaram peste si amestecam usor cu o lingura

Introducem vasul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.
Lasam fasolea la cuptor cam 40-45 de minute, in functie de cat de scazuta doriti sa fie. O puteti verifica cam dupa 35 de minute sa vedeti daca va place consistenta.

Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam putin la racorit.
Se serveste calda, bineinteles cu muraturi! Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole scazuta la cuptor cu ardei kapia copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Rocsi 1

23.10.2015, 19:45

Anca si eu sunt o mare iubitoare de fasole, dar fac rar, ca alor mei nu le prea prieste, dar de data asta cica nu au nimic

Andra_Constantinescu 1

26.10.2015, 09:16

Si eu sunt o mare iubitoare de fasole si vreau si de la tine o portie ca tare bine arata!

Rocsi 1

26.10.2015, 10:27

Andra, cu mare drag te servesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu banane reteta gustoasa de banana bread

ieri la 10:37

Milkshake de capsuni, sanatos si racoritor

pe 10.05 la 17:10

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ardei copţi