Fasolea mea batuta

de pansy1 in Aperitive / Garnituri, 25 Feb 2010 | 2047 vizualizari

 

Oldies but goodies !

 

INGREDIENTE

  • -1/2 kg fasole alba cu bob de care vreti voi,eu prefer boabele mari
  • -o radacina de telina cu diametrul cam de 3-4 cm taiata in 4 (cred ca se pot folosi si bete de telina,cred ca vreo 3-4,eu nu am  folosit,pentru ca eu gasesc radacina de telina ),dar nu e necesar,asta e adaugirea mea la reteta de baza.
  • -4-5 catei mari de usturoi,dupa gust
  • -1/4 cana ulei de floarea soarelui (cu masline nu am incercat,dar cred ca trebuie folosit mai putin,cam 50 ml,sub 1/4 cana )
  • -1/4 cana de zeama in care a fiert fasolea
  • -4-5 catei de usturoi zdrobiti
  • -2 cepe mari
  • - sare
  • -1/2 lg (lingurarita )  menta
  • -!/4 lg anason sau chimion
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasolea mea batuta:

-se spala fasolea si se pune in apa rece de seara pana dimineata,sau cel putin 6 ore,pana incepe sa se umfle.Cand observam ca a absorbit toata apa,clatim fasolea si ii adaugam apa,sa o acopere bine.Modul acesta de hidratare o face sa se gateasca mai repede si in acelasi timp elimina substantele balonante din ea.Daca nu avem timp s-o lasam atata la inmuiat,in timpul fierberii schimbam 3 ape.Se spune ca adaosul de bicarbonat de sodiu in apa de fierbere,are acelasi efect.La sfarsitul fierberii adaugam 1/2 lingurita de menta si 1/4 lingurita de chimion si inchidem focul.Lasam 5 minute,dupa care putem sa strecuram fasolea dar pastram 1 cana de zeama.


-punem fasolea cu telina fiarta in blender,sau mixer,adaugam uleiul si zeama si mixam.La sfasit adaugam usturoiul zdrobit.


-Ceapa o taiem solzisori si o prajim pana se rumeneste usor in ulei,apoi adaugam putina boia dulce,si apoi punem tot amestecul de mai sus peste fasole ca decor.


Exista variante in care se pune si bulion ,dar in acest caz nu va sfatuiesc sa puneti ceapa cu bulion deasupra,ci doar in farfurie,cand serviti fasolea ,pentru ca se intampla probabil un fenomen chimic si daca cumva ramane mancarea si pentru a doua zi,fasolea se strica.Ideea e sa nu puneti bulion,ca nu e nevoie,boiaua de ardei ii da suficienta culoare.


Acest fel de mancare poate sa fie unul independent,de post,poate fi prezentat cu adaosuri de ardei copt ,varza murata,sau alte muraturi , sau aperitiv,sau poate fi o garnitura,e foarte versatil.SI GUSTOS !!!!!!!!!!!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasolea mea batuta" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

ionela2682 1

27.02.2010, 16:52

chiar ca merge la dieta cu ciolan afumat ,carnati si muraturi! cine se mai gandeste la dieta cu bunatati deastea?

pansy1 1

01.03.2010, 00:32

acuma si voi cu dieta !
poate ar merge dar fara ulei,cat despre ciolanele la care vad ca poftiti nici vorba

elena1988 1

01.03.2011, 09:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cum se face Sosul Alfredo pentru paste